ΠΡΟΣΩΠΑ

Για παλιούς αλλά και νεότερους… συνέντευξη με τον μοναδικό DJ Kyro

0
Αν βρίσκεσε στα 40 plus τότε πολύ πιθανόν στα τέλη των 90’s και στα πρώτα βήματα των 00’s, να χόρεψες μέχρι την ανατολή με τις μουσικές του Χρήστου Κυριακόπουλου στα γνωστά clubs της εποχής στην πόλη της Κορίνθου. Ναι αυτό που πια κάνεις 2-3 φορές τον χρόνο και αν… Τουλάχιστον έχεις να υπερηφανεύεσαι στους νεότερους για τις ατελείωτες dance βραδιές που έζησες τότε με τον DJ Kyro στα decks, ενώ τώρα αυτοί πρέπει να ξενιτευτούν για να τον ακούσουν. Ο Χρήστος Κυριακόπουλος γνωστός ως DJ kyros –και μουσικός παραγωγός- μετά από 15 χρόνια καριέρας πίσω από τα decks τον περισσοτέρων House – Techno clubs των Αθηνών μετανάστευσε στο Βερολίνο και παίζει στα πιο γνωστά clubs της πόλης. Ok αν παρακολουθείς τα music events της Κορίνθου κάποια στιγμή κάπου θα τον πετύχεις να ανεβάζει με μαεστρία τα bits της βραδιάς. Επιμέλεια Συνέντευξης: Νάνσυ Γιαννιδάκη   Θυμάσαι την πρώτη φορά που βρέθηκες πίσω από τα decks;  Ποιο ήταν τότε το αγαπημένο σου hit; Πρώτη φορά μέσα  από την κονσόλα σε Club-Bar πρέπει να ήμουν 15 /16 χρονών στο Metropolis του Αργύρη Ιακωβίδη στον πεζόδρομο της Πυλαρινού στην Κόρινθο, στα τελευταία χρόνια λειτουργίας του Club, κάνοντας τα ρεπό του DJ. Αγαπημένο δισκάκι Real to reel – I like to move it.

DJ Kyros στο ξεκίνημα …

Resident DJ όμως δηλαδή να παίζω μουσικές σε σχεδόν καθημερινή βάση ήταν στο αρκετά επιτυχημένο beach bar της εποχής Montezuma του Γιάννη Θεοδωρακάκη και του Μιχάλη Σιάχρα στην παραλία Καλάμια. Μετά λοιπόν από μια ξαφνική  διακοπή της συνεργασίας του τότε resident dj του Montezuma Αντώνη Γασπαρινάτου, όπου τύχαινε να είναι ένας από τους αγαπημένους  μου disk jockeys περνώντας αρκετές βραδιές δίπλα του παρατηρώντας πώς παίζει και μιξάρει  (και μετά από παρότρυνση του ιδίου ), βρέθηκα να αναλαμβάνω την κονσόλα του Montezuma.

Montezuma – Παραλία Καλάμια

Αγαπημένο δισκάκι Leffield Afro Left Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι τον σημαντικότερο ρόλο για την αρχή της ενασχόλησης μου με την τέχνη του DJ έπαιξε ο αδερφός μου Δημήτρης, η συλλογή του από βινύλια και η ενασχόληση του με το ραδιόφωνο και το DJing.   Πριν λίγες μέρες έπαιξες στο bar 01 στην Κόρινθο. Τα vibes της βραδιάς… Στο τελευταίο event στο 01 επέλεξα να  παίξω αρκετά κλασικά  δισκάκια  στο σετ μου όπως Wink Higher State of Consciousness, DJ Tonka Radical Noise, Danny Tenaglia Elements, αλλα και πιο καινούργια  όπως το τελευταίο e.p του Kai Alce από το Detroit  στο label NDATL όπου μου το έδωσε ο ίδιος σε Test Pressing και το πανέμορφο remix του Carl Craig στο track του Fit Siegel και Tim Love Lee στο Living is serious business. Με το 01 στην Κόρινθο και με τον Κώστα Βλάσση συγκεκριμένα μας συνδέει μια σχέση χρόνιας φιλίας, αγάπης, σεβασμού και πάθους για το DJing, μιας και παρέα με τον Κώστα έχουμε περάσει ατέλειωτες ώρες ακρόασης και μίξης μουσικής, έχουμε λιώσει αρκετές σόλες παπουτσιών στην αναζήτηση δίσκων βινυλίου, έχουμε περάσει  αρκετές μέρες  κλεισμένοι στο στούντιο και έχουμε για αρκετά χρόνια παίξει μουσικές παρέα σε διάφορα Clubs. Γενικά όποτε παίζω στο 01 γίνετε ένα μικρό reunion και πάντα λαμβάνω δονήσεις αγάπης και σεβασμού από παλιούς και νέους ακροατές .

Στα decks DJ KYROS

Η συνεργασία σου με την Phonograph Music  οδήγησε στο EP άλμπουμ ”Astron”.  Μίλησε μας για αυτό το μουσικό ταξίδι. Το  ταξίδι του Astron e.p ξεκίνησε στο home studio που είχα στην Αθήνα και ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο. Ένα βράδυ ξεκινώντας ένα από τα πρώτα μου κομμάτια το Vibrations χτύπησε το κουδούνι και για καλή μου τύχη ήταν ο φίλος και παραγωγός Αντώνης Σωτηροπουλος. Ακούγοντας την λούπα που έχω ξεκινήσει αρχίζει αυθόρμητα και παίζει μια μελωδία μαρίμπας στο συνθεσάιζερ και εγώ χωρίς να χάσω χρόνο τον ηχογραφώ και έτσι προκύπτει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Μετακομίζοντας στο Βερολίνο γνωρίζω τον παραγωγό Alex Dimou και αρχίζουμε να περνάμε ώρες στο στούντιο παρέα ακούγοντας και ανταλλάσοντας μουσικές ιδέες. Εμπιστεύομαι τον Alex που είναι ήδη αρκετά έμπειρος και ταλαντούχος παραγωγός παίρνει το κομμάτι και δημιουργεί την τελική μορφή του που ακούγοντας το μένω άφωνος. Ένα βράδυ σε ένα από τα πρώτα we love wax parties στο Katerholzigh παίζω το κομμάτι και με το που αρχίζει και μπαίνει το κυρίως θέμα γίνεται ένας ψιλό χαμός στο dance floor. Στο dance floor βρίσκεται και ο Στράτος που μόλις έχει ξεκινήσει την Phonograph Music, ακούγοντας και βλέποντας την αντίδραση του κόσμου  αντιλαμβάνεται την ιδιαιτερότητα του κομματιού, με πλησιάζει και μου λέει θέλω να κυκλοφορήσω αυτό το κομμάτι. Έτσι ξεκινά και η ιδέα του πρώτου μου δίσκου. Το Astron e.p ολοκληρώθηκε με το Fresh Air ένα από τα πρώτα μου κομμάτια που δημιουργήθηκε σε μια από τις πρώτες επαφές που είχα με συνθεσάιζερ και συγκεκριμένα το Korg Ms2000br  και έκλεισε με το New Life ένα break κομμάτι που ξεκίνησα στο μικροσκοπικό στούντιο που είχα στο Κreuzberg ονειρευμένος ένα καλύτερο μέλλον στην καινούργια μου αρχή   Ποια τα σχέδια σου για αυτό τον χειμώνα; Τα σχέδια μου για αυτόν τον χειμώνα είναι να ολοκληρωθεί επιτέλους το δεύτερο μου e.p με το project Kyrosikeda που έχω ήδη ξεκινήσει με τον Ιάπωνα παραγωγό Tomoki Ikeda. Να αναφέρω πως γνωριστήκαμε στο σχολείο εκμάθησης Γερμανικών για μετανάστες αλλά μας ένωσε η αγάπη για τα αναλογικά μηχανήματα . Επίσης  τον τελευταίο χρόνο έχουμε διοργάνωσει με μεγάλη επιτυχία αλλά και σκληρή δουλειά από το crew της Phonograph Music μια σειρά από βραδιές σε δυο από τα αγαπημένα clubs του Βερολίνου το AboutBlank και το Griesshmulle, τα Diversity parties. Τα επόμενα Diversity έχουν ήδη προγραμματιστεί για τη σεζόν που έρχεται οπότε τρέχουν ήδη αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα όπως π χ το επόμενο πάρτι την 1η Δεκεμβρίου που ξεκίνα στις 8 το πρωί με guest τον Prosumer .   Εκτός από την μουσική, τι άλλο σε κάνει ευτυχισμένο στη ζωή; Ευτυχισμένο στην ζωή με κάνει ο Έκτορας και η Ιόλη, τα δυο μου παΐδια που γεννηθήκαν στο Βερολίνο. Η υπέροχη σχέση που έχω με την οικογένεια μου και οι κολλητοί μου φίλοι που περνάμε ποιοτικό χρόνο όποτε βρισκόμαστε παρέα.   Follow DJ KYROS Facebook /djkyrosmusic Soundcloud/Kyros Resident advisor /Kyros www.phonographmusic.com Instagram Diversity Berlin Facebook  DiversityBerlin

Εδώ στην Kορινθο δεν θα έπρεπε να έχουμε κάτι ανάλογο;

Previous article

Συστηματική έρευνα στο Χιλιομόδι Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.