ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τι γίνεται με τα κουνούπια…

0

Και εκεί που πιστέψαμε πως πέρασε η εποχή τους… στην Κόρινθο δεχόμαστε εδώ και μέρες ανελέητη επίθεση με οδυνηρές απώλειες και σημάδια κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Τα κουνούπια είναι εδώ ακόμα και αν είμαστε στα μέσα του Νοέμβρη. Μάλιστα η δίψα τους για αίμα είναι τόσο μεγάλη που καταφέρνουν και τσιμπάνε ακόμα και πάνω από χοντρό ρούχο. Προχθές το απόγευμα στο Εμπορικό Κέντρο της Κορίνθου, κάποιες κυρίες έβαζαν το εντομοαπωθητικό σπρέι πάνω από το κολάν, ενώ οι υπόλοιποι είχαμε παραδοθεί στην ενοχλητική φαγούρα μας.

Οι γλυκείες  μέρες του φθινοπώρου, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 20 ακόμα και τους 25 βαθμούς σε συνδυασμό με τις μεγάλες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, όχι μόνο εμπόδισαν την χειμερία νάρκη των κουνουπιών αλλά ευνόησαν το αυξάνεστε, πληθύνεστε και κυριεύστε την ανθρώπινη σάρκα.

Η ζέστη και η υγρασία που επικρατούν εδώ και μέρες είναι ο λόγος που τα θηλυκά κουνούπια μας τσιμπούν χωρίς οίκτο. Γιατί αυτά χρειάζονται το αίμα μας για τα αυγά τους. Με κάθε τσίμπημα, ένα θηλυκό κουνούπι αντλεί από εμάς αίμα που φτάνει τρεις φορές το δικό του βάρος. Χάρη στο δικό μας αίμα, τα αυγά του κουνουπιού τρέφονται και ωριμάζουν ώστε να τα αποθέσει στη συνέχεια στην επιφάνεια του νερού, για να εκκολαφθούν οι προνύμφες μέχρι να γίνουν κι αυτές κουνούπια.

Ίσως αυτά τα Χριστούγεννα να μην τραγουδάμε το «Χιόνια στο καμπαναριό» αλλά το «Κουνούπια στο Καμπαναριό…»

Συζητάμε για τις προοπτικές των νέων στο δήμο Κορινθίων

Previous article

Για να μην χάσεις το ακίνητό σου μην ξεχάσεις να υποβάλεις δήλωση ιδιοκτησίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.