1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο δήμαρχος μετέτρεψε τα θύματα σε θύτες

0

Ένα ακόμα μελανό σημείο στον «πολιτισμένο» κόσμο μας έρχεται να προστεθεί από την μαζική δολοφονία αδέσποτων ζώων στον Κόρφο Κορινθίας. Σκυλιά και γάτες βρέθηκαν δηλητηριασμένα από ανθρώπινο χέρι που απεφάνθη με σύντομες διαδικασίες πως δεν υπάρχει χώρος για αυτά στο γραφικό ψαροχώρι. Οι κάτοικοι καταδίκασαν το γεγονός και ισχυριζόμενοι πως τα συγκεκριμένα ζώα ήταν ακίνδυνα και πότε δεν έβλαψαν κανέναν χαρακτήρισαν αδικαιολόγητη και απάνθρωπη την συγκεκριμένη πράξη. Επιπλέον έθιξαν την αδιαφορία και την αδράνεια των υπευθύνων σχετικά με το θέμα περισυλλογής τους ώστε να προστατεύσουν την δημόσια υγεία.

Ο δημοσιογράφος Θύμιος Τσαρμπός ζήτησε από τον δήμαρχο Κορινθίων να σχολιάσει το γεγονός που συγκλόνισε πολλούς Κορίνθιους και όχι μόνο αλλά μάλλον (όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω) δεν άγγιξε τις «ευαίσθητες χορδές» του Αλέκου Πνευματικού. Η εικόνα μιλάει από μόνη της καθώς βλέπουμε τον δήμαρχο Κορινθίων να μην μπορεί να κρύψει το χαμόγελό του την ώρα που ο δημοσιογράφος του απευθύνει την ερώτηση.

Το επόμενο λεπτό και γνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια πράξη που διώκεται ποινικά, ο Αλέκος Πνευματικός φυσικά καταδίκασε την ενέργεια αυτή και νομίζω πως σε αυτό ακριβώς το σημείο σβήνει και κάθε ίχνος φιλοζωικής τους ευαισθησίας.

Καθώς αμέσως μετά οι δηλώσεις του έχουν να κάνουν με το πόσο επικίνδυνα και επιθετικά προς τον άνθρωπο (σύμφωνα πάντα με τον ίδιο) γίνονται κάποια αδέσποτα ζώα οπότε κατά μία έννοια είναι σαν να απενοχοποιεί την θανάτωσή τους.

Ο δήμαρχος Κορινθίων αναφέρεται σε μια επιτροπή «φάντασμα» που υπάρχει στο δήμο μας και αποφασίζει για τα αδέσποτα. Αυτή η επιτροπή μάλιστα έχει προσφέρει και έργο, περιθάλποντας και εμβολιάζοντας τα αδέσποτα. Όποιος διαφωνεί ας μιλήσει τώρα αλλιώς ας σωπάσει για πάντα… γιατί, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, εμείς είμαστε οι καλοί και τα αδέσποτα «οι εχθροί της πόλης».

Καμία κουβέντα για την ευθύνη που φέρει η δημοτική αρχή αλλά και εμείς οι δημότες για την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα. Προτιμά να επιτεθεί στο θύμα , που δεν μπορεί καν να υπερασπιστεί , που δεν ευθύνεται για την αδεσποτεία του παρά στον θύτη.

Λέει πως δεν θέλει αγέλες σκύλων στην πόλη. Δεν γνωρίζει ο δήμαρχος πως τα σκυλιά είναι ζώα αγέλης. Και όταν θα βρεθούν στον δρόμο και προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από άθλιες συνθήκες θα σχηματίσουν αγέλη.

Ποιες λύσεις προτείνει ο Αλέκος Πνευματικός ώστε να λυθεί σωστά και αποτελεσματικά το θέμα των αδέσποτων; Να απομακρύνουμε τις επικίνδυνες αγέλες; Που; Πως;

Δείτε το βίντεο:

 

Το ντοκιμαντέρ της Ελληνοαυστραλής κινηματογραφίστριας Μαίρης Ζουρνάζη με τίτλο Dogs of Democracy

Πως θα μειώσουμε τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών

Previous article

Συμμαχία Πολιτών: Οι θέσεις μας για τα αδέσποτα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.