5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στους “Δικαίους των Εθνών” δυο θαραλλέοι Κρυονεριώτες

0

Tην Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 στο Πολύκεντρο Κρυονερίου Κορινθίας θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής του τίτλου του «Δικαίου των Εθνών» στους Νικόλαο Αθανασούλη και Αθανάσιο Δημόπουλο για την διάσωση της εβραϊκής οικογένειας του Αβραάμ Καχμή κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Η κυρία Ρίβκα Καμχή, διασωθείσα και κόρη του Αβραάμ και άλλοι συγγενείς της θα ταξιδέψουν ειδικά από το Ισραήλ στο Κρυονέρι για να παραστούν στην εκδήλωση, ενώ το παρών θα δώσουν και πολλά μέλη των Οικογενειών Αθανανασούλη και Δημόπουλου.

Ο τίτλος του «Δικαίου των Εθνών» απονέμεται από το Γιάντ Βασέμ, το Ινστιτούτο και Μουσείο στην Ιερουσαλήμ για την διαιώνιση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Απονέμεται σε θαρραλέους μη Εβραίους που με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν Εβραίους από την Ναζιστική βαρβαρότητα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί τιμητική πτήση αεροπλάνου της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορείας πάνω από το Κρυονέρι.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο αμφιθέατρο Κρυονερίου το οποίο ανακαινίστηκε το 2017 με δαπάνες της οικογένειας Γιάκομπι-Καμχή.

Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες

Previous article

Η αποτρόπαια δολοφονία 24 αλόγων “ζωντανεύει” στην δικαστική αίθουσα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.