ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νοέμβρης με εκπτώσεις, Black Friday και Cyber Monday

0

Διανύουμε την περίοδο ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που ισχύουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2018. Αμέσως μετά τα καταστήματα ετοιμάζονται για την αμερικάνικης προέλευσης «καταναλωτικής γιορτής» με τίτλο Black Friday.

Η «Black Friday» έρχεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018. Και αμέσως μετά ακολουθεί η Cyber Monday, μια μέρα με πολλές προσφορές σε όσους προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά.

Για να αποφύγετε να πέσετε σε «επικοινωνιακές παγίδες» καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από τώρα να ελέγξετε τις τιμές στα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν ώστε να είστε σίγουροι ότι οι αγορές που θα κάνετε τις παραπάνω ημέρες είναι συμφέρουσες.

 

Για την Ιστορία

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό. Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday, σύμφωνα με το history.

 

O όρος Cyber Monday ξεκίνησε το 2005 ως απάντηση των επιχειρηματιών  e-shops στο Black Friday. Ο λόγος που επέλεξαν ως ημέρα την Δευτέρα είναι γιατί εκτιμάται πως ποιο εύκολα ψωνίζεις από το γραφείο σου παρά από το σπίτι.

Καλάθια για τρόφιμα στο Λουτράκι (photos)

Previous article

Ανοικτός σε συνεργασίες δηλώνει ο Τιμολέων Πιέτρης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.