ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GR

Οι πειρατές … έδεσαν στο λιμάνι της Κορίνθου

0

Βγαλμένο από μια άλλη εποχή το πειρατικό “La Grace” έριξε άγκυρα την Κυριακή στο λιμάνι της Κορίνθου και μαγνήτισε όλα τα βλέμματα. Με τα τρία ψηλά κατάρτια του, τα φθαρμένα καραβόσχοινα, την σκαλιστή γοργόνα του στην πλώρη, τα επιβλητικά κανόνια του και το κεφάτο και ζωηρό πλήρωμά του.

Το «La Grace», κατασκευάστηκε με παραδοσιακές τεχνικές το 2010 στο Σουέζ της Αιγύπτου με τη βοήθεια Τσέχων και Σλοβάκων εθελοντών.
Η επιλογή της χώρας για το που θα κατασκευασθεί το πλοίο ήταν μόνο μία. Η μόνη χώρα στην οποία υπάρχουν τεχνίτες ξύλου για την κατασκευή τέτοιων πλοίων είναι η Αίγυπτος.

Το πρότυπο “La Grace” ήταν σκάφος του Τσέχου ναύτη Augustin Heřman. Ο Heřman ξεκίνησε τη ναυτική του πορεία στην Ολλανδική εταιρεία των Δυτικών Ινδίων, αργότερα όμως έγινε κουρσάρος, σπουδαίος πολιτικός και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καπνού στην Αμερική.
Το “La Grace” ήταν το πιο διάσημο κουρσάρικο καράβι στους πρώτους χρόνους της ιστορίας της Αμερικής. Κάθε χρόνο αναχωρούσε για την Καραϊβική όπου, με άδεια του κυβερνήτη, ασκούσε καταδρομές κατά των εχθρικών πλοίων.

Ξεκινά τη Δευτέρα η διανομή των σχολικών γευμάτων

Previous article

Ράλλυ Καίτη Kυρίτση : Παπαδημητρίου στο Πρωτάθλημα & Λαινόπουλος στο Κύπελλο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.