1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Νέο υπαίθριο θέατρο θα αποκτήσει το Λουτράκι

0

«Πετύχαμε τη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού εντός της έκτασης του Πάρκου Δ. Μάτση στο Λουτράκι, μέσα από την ανάδειξη της περιοχής ως ένα χωρικά εκτεταμένο πεδίο τέχνης με εμφανή αναφορά σε παρεμβάσεις “Τέχνης τοπίου”», αναφέρει σε δελτίο τύπου ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ.Γιώργος Γκιώνης.

Κεντρικό σημείο του έργου αποτελεί η κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου 810 θέσεων και η αρχιτεκτονική του γραμμή θα είναι στα πρότυπα του αρχαίου Ελληνικού θεάτρου.Εμπνευσμένο από το Αρχαίο Βουλευτήριο του Άργους, έργου του Πολυκλείτου,στην κλίμακα και το ύφος, το υπαίθριο θέατρο θα προσφέρει στους επισκέπτες του τέλεια ακουστική και απρόσκοπτη θέαση.

Το έργο οριστικού προϋπολογισμού 480.193,97€ υπάγεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2018, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2018», σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 5182/9-10-2017 και κωδικό «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ-2017» Πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου.

Η μελέτη αποκατάστασης του υφιστάμενου χώρου εκπονήθηκε από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Το έργο θα συμβάλει στην διάχυση κοινωνικής και πολιτισμικής γνώσης, την ανάδειξη της περιοχής και τη διαρκή επισκεψιμότητα και λειτουργία που προάγει την αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα μεταξύ των νέων, τους τοπικούς θεατρικούς φορείς καιτα θεαματικά ακροατήρια.

Ερώτηση για τη στήριξη της τρίτεκνης και της πολύτεκνης οικογένειας

Previous article

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.