ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κυριακάτικη περιβαλλοντική δράση στο Καλαμάκι

0

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 η 2η περιβαλλοντική δράση του Ξενοδοχείου KalamakiBeachResort στο Παλαιό Καλαμάκι Κορινθίας. Η πρωτοβουλία, που έγινε θεσμός, είχε στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, καθώς και τη μύηση στην ανακύκλωση ως τρόπο ζωής.

Πάνω από 150 συμμετέχοντες αγκάλιασαν τη δράση με ιδιαίτερη θέρμη και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς κατάφεραν να περισυλλέξουν γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, γόπες, χαρτιά, καπάκια, ακόμη και γυαλιά, αφήνοντας την περιοχή πραγματικά καθαρή.

Στην πρόσκληση του Ξενοδοχείου ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια χρονιά,μεταξύ άλλων, Σύλλογοι και φορείς της περιοχής. Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Παθολόγος – Ειδικός Διαβητολόγος κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινίδης, καθώς και η Δημοσιογράφος στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και blogger της σελίδας mamakita.gr κ. Ελένη Φωτίου, ενώ από την Αθήνα προσήλθε ομάδα από την Εστία «Η Αγία Φιλοθέη».

Επιπλέον συμμετείχαν οι σπουδαστές και οι κ.κ. Δημήτρης Σούκουλης και Στάθης Πουλίτσης, Διευθυντές από το ΙΕΚ «ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ», το οποίο και υποστήριξε επικοινωνιακά τη διοργάνωση, ο κ. Σταύρος Κεφάλας, ένας από τους ιδρυτές και εμπνευστές του Συνεργατικού Δικτύου Τουρισμού Experience Corinthia, το οποίο εξίσου υποστήριξε την εκδήλωση, καθώς και ομάδα από το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Λουτρακίου.

Δυναμικό παρόν έδωσαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων, καθώς και από το Γυμνάσιο Ισθμίων, με πρωτεργάτη το Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Μανώλη Παπαχριστοδούλου και καθηγητές του σχολείου.

Η εμπνεύστρια της περιβαλλοντικής δράσης, ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια του Ξενοδοχείου KalamakiBeachResort, κ. Μαριλένα Σταθοπούλου, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες της για την τόσο ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των ανωτέρω φορέων και το αποτέλεσμα του εγχειρήματος, που έγινε πλέον θεσμός στην περιοχή και τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις σε συνεργασία με τις συλλογικότητες και φορείς της περιοχής.

Οι πεσόντες Σοφικίτες ήρωες του Έπους του 1940

Previous article

Απροσδόκητες ιστορίες για ενήλικες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.