ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δυσμενέστερες οι συνέπειες του Ζορμπά από ότι υπολογίζαμε…

0

Κοντεύει μήνας από το πέρασμα του Ζορμπά στην Κορινθία και η φύση μαζί με τον άνθρωπο προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Οι υλικές ζημιές είναι οι μόνες που μπορούν να καταγραφούν και ήδη δρομολογούνται και κάποιες κρατικές αποζημιώσεις ενώ οι ρυθμοί κανονικότητας επιστρέφουν εύκολα ή δύσκολα.

Οι περιβαντολλογικές καταστροφές είναι οι μόνες που δεν καταγράφονται και συνεπώς δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος τους ούτε καν να υπολογίσουμε τις επιπτώσεις αυτών σε όλες τις μορφές τους.

Πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει η απαράδεκτη εικόνα του παραλιακού μετώπου μας ένα μήνα σχεδόν μετά την διέλευση του Ζορμπά;

Ανυπολόγιστη θα έλεγα.

Οι αιρετοί μας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τον 21ο αιώνα με την βοήθεια τις τεχνολογίας , τα εν οίκω εύκολα εν δήμο και γι΄αυτό δεν πρέπει να κωλυσιεργούν λεπτό σε ότι αφορά την εικόνα του τόπου μας προς τα έξω.

Ήδη η αρνητική προβολή ξεκίνησε και με τέτοιες ταχύτητες … άντε να αναστρέψεις την ζημιά!

Η δημοσιογράφος Ελένη Φωτίου, βρέθηκε για ρεπορτάζ στην περιοχή μας. Καταγράφει τις εντυπώσεις της από τον όμορφο αλλά ανοικοκύρευτο τόπο μας … Υπόψη, δεν φταίει ο τυφώνας για την κατάσταση που επικρατεί!

Ήμουν το Σαββατοκύριακο για ένα ρεπορτάζ που ετοιμάζω για το www.protothema.gr στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, το δεύτερο σε επισκεψιμότητα και σε σημασία αξιοθέατο της Ελλάδας. Η πρώτη φωτογραφία είναι τμήμα του αρχαίου διόλκου, ενός από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας που λειτούργησε για 1500 χρόνια με το οποίο συνδεόταν το αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου (δεύτερη φωτογραφία) με το αρχαίο λιμάνι του Κεγχρεών, ο Κορινθιακός κόλπος δηλαδή με το Σαρωνικό πριν τη διάνοιξη της διώρυγας. Η πραγματικότητα απελπιστική. Άλλοι καθαρίζουν μονοπάτια στα βουνά και τα κατσάβραχα των νησιών, κι άλλοι δεν μπορούν να μαζέψουν τα σκουπίδια από ένα αρχαίο μονοπάτι και λιμάνι σε απόσταση 5 λεπτών από την Εθνική οδό. Σε έναν νομό γεμάτο εξαιρετικούς ανθρώπους, πρωτοβουλίες συνεργασίας και με προοπτικές θεαματικής ανάπτυξης στον τουρισμό (1 ώρα από την Αθήνα και από το Ελ. Βενιζέλος) Να αναφέρω ενδεικτικά Experience Corinthia Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς Κορινθίας “Άγγελος Σικελιανός” Climb Frygani – Αναρριχητικό πεδίο Φρύγανη. Η τρίτη φωτό τραβήχτηκε την ίδια μέρα στην εξαιρετική δράση καθαρισμού του αρχαίου μονοπατιού για τις Κεχριές από το Kalamaki Beach Hotel Resort με τη συμβολή σχολείων από την περιοχή και από την Αθήνα. Η Ελλάδα δύο ταχυτήτων να πω;;;;; Το Λέχαιο ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμος Κορινθίων και ο Δίολκος στην Ποσειδωνία στο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

 

Το Στάδιο Αρχαίας Σικυώνας «ξαναμίλησε» μετά από αιώνες σιωπής

Previous article

Κάτοικοι Αρχαίας Κορίνθου: Δεν μπορούμε να πάμε σπίτια μας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.