Όταν ο Λάκης έγραφε

Τελικά ο Μπάμπης Κασίμης σώνει το έργο του Φράγματος του Ασωπού

0

Πριν λίγη ώρα συναντηθήκαμε με τον συμπολίτη μας Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και καλό μας φίλο Μπάμπη Κασίμη.

Του θέσαμε την ερώτηση για την αγωνία όλων των Κορινθίων «τι μέλει γεννέσθαι με το μεγάλο έργο για την Κορινθία που ακούει στο όνομα «Φράγμα Ασωπού»

Ο Γενικός με την γνωστή ειλικρίνεια αλλά και σεμνότητα που τον διακρίνει περιορίστηκε μόνο να μας πει ότι το έργο τελικά, μετά από αποφασιστικές και συντονισμένες ενέργειες του, οριστικά ΣΩΘΗΚΕ.

Τις επόμενες μέρες θα υπογράψει την ένταξη του έργου στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Το έργο όπως είναι γνωστό λήγει στο  τέλος του 2016.

Και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις παρά τα νέα εργολαβικά σχήματα (κοινοπραξίες)  που δημιουργήθηκαν  μεταξύ ΑΚΤΩΡ και ΙΟΝΙΟΣ  το έργο δεν κατέστη δυνατό να  προχωρήσει και να ολοκληρωθεί.

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας  όπως μας είπε έστειλε τελεσίγραφο στην Κοινοπραξία ότι θα την κηρύξει έκπτωτη και κάτω από αυτή την πίεση η εταιρία αναγκάστηκε να πληρώσει τους εργαζόμενους και να προχωρήσει για λίγο διάστημα το έργο.

Από την επίσκεψη του Κορίνθιου Αν.Υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά και την σοβαρή πρωτοβουλία του για δημιουργία Κοινοπραξίας για την συνέχιση του έργου.
Νέες ελπίδες και προσδοκίες και στην συνέχεια νέες απογοητεύσεις αφού το έργο ξαναβρέθηκε σε τέλμα.

 

Σήμερα πάλι το έργο είναι κολλημένο και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο μήνα.

Η ένταξη όμως του έργου στην επόμενη προγραμματική περίοδο (2017-2020) μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα εξασφαλίζει επιτέλους την συνέχεια και την ολοκλήρωση του έργου.

Και για τις τεχνικές εταιρίες που συμμετέχουν στην Κοινοπραξία θα υπάρξει καθοριστική βοήθεια αφού παρουσιάζοντας την απόφαση του Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στις Τράπεζες θα μπορέσουν να πάρουν προκαταβολή για την συνέχιση του έργου.

Εάν δεν κατάφερνε ο Μπάμπης Κασίμης να εντάξει το έργο ως συνεχόμενο στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2017-20 τότε το έργο θα ήταν οριστικά  μια χαμένη υπόθεση αφού θα ήταν αδύνατο να χρηματοδοτηθεί από Ελληνικούς πόρους και επί πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητούσε πίσω τα χρήματα που έχει δώσει μέχρι σήμερα (περίπου 15 εκατομ. Ευρώ)

Λάκης Γιαννιδάκης
20/5/2016

ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ: Από την αδράνεια στη δράση

Previous article

Λειτουργεί οδοντιατρικό ιατρείο στα εξωτερικά του Νοσοκομείο Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.