ΥΓΕΙΑ

Ο διακεκριμένος Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής Γεράσιμος Σαλτός θα μας δείξει το δρόμο προς την ευτυχία

0

Εκδήλωση Συλλόγου διδασκόντων και Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου με θέμα “Συναισθηματική  Νοημοσύνη: Το κλειδί της Ευτυχίας”

Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 18.00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου (Κύπρου 119) ο διακεκριμένος Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής Γεράσιμος Σαλτός θα μας μιλήσει για έναν τελείως διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του κόσμου και θα μας παρακινήσει να ερμηνεύσουμε τον κόσμο με συναισθηματική νοημοσύνη(EQ), ως προϋπόθεση της ψυχοπνευματικής ευημερίας και εξέλιξής μας.
Στην ομιλία του θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει προτάσεις σχετικά με τη διαχείριση άγχους – θυμού – πένθους , την αναγνώριση των συναισθημάτων και εσωτερικών συγκρούσεων που όλοι έχουμε και θα μας προτείνει τρόπους για την επίλυση των κρίσεων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος:

“Γι’ αυτό που αισθανόμαστε δεν είμαστε υπεύθυνοι, η ευθύνη μας έγκειται, στη διαχείριση των συναισθημάτων.

Για να κατανοήσουμε πραγματικά τα συναισθήματά μας, πρέπει πρώτα να ανακαλύψουμε από που προέρχονται και κυρίως το λόγο που αισθανόμαστε έτσι.

Τα συναισθήματα εξυπηρετούν πάντα κάποιο σκοπό. Πρόκειται για αντιδράσεις στις εμπειρίες της ζωής (οι οποίες είναι αποθηκευμένες στην Αμυγδαλή του εγκεφάλου μας).

Πολλές φορές μοιάζουν να εμφανίζονται από το πουθενά, αυτό όμως δεν ισχύει, και έχει μεγάλη σημασία να καταλάβουμε γιατί οι εκάστοτε συνθήκες έχουν τη δύναμη να πυροδοτήσουν σε εμάς μια συγκεκριμένη αντίδραση. Οι καταστάσεις που δημιουργούν έντονα συναισθήματα (θυμός, φόβος, άγχος, κ.λ.π), απαιτούν πάντα περισσότερη σκέψη.

Η ικανότητα να συνειδητοποιούμε τα συναισθήματά μας και να ελέγχουμε τη συμπεριφορά και τις τάσεις μας, καθορίζουν τον τρόπο που χειριζόμαστε τα θέματα του εαυτού μας, ενώ ο τρόπος που ερμηνεύουμε τη συμπεριφορά και τα κίνητρα των άλλων και χειριζόμαστε τις σχέσεις μας, καθορίζουν πόσο καλά χειριζόμαστε τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Τη σωστή διαχείριση όλων αυτών των συναισθηματικών δεξιοτήτων οι Salovey & Mayer (1973), τις περιέλαβαν στην έννοια,” Συναισθηματική Νοημοσύνη” ή ”Ευφυΐα καρδιάς”(EQ).

Κι είναι ικανότητες επίκτητες, που μπορούμε όλοι μας να τις καλλιεργήσουμε. Αρκεί να το επιλέξουμε!”

Σας καλούμε λοιπόν να λάβετε μέρος σε αυτή την διαδραστική διάλεξη, η οποία μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωής σας!!!

Ο Διευθυντής του σχολείου

Ηλίας Γεραρής

 

Ενοχλώ; Δεν ενοχλώ…

Previous article

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο οδηγός της μηχανής μετά το τροχαίο στο Λουτράκι

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.