4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η «Πελοπόννησος 2018»

0

Η Κόρινθος ως μητρόπολη της επιχειρηματικότητας της Νότιας Ελλάδας, υποδέχτηκε πάνω από 15.000 επισκέπτες κατά την διάρκεια της εκθεσιακής δραστηριότητας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018».

Από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου, 200 περίπου εκθέτες παρουσίασαν  τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε έναν εντυπωσιακό χώρο που κατασκευάστηκε ειδικά για την έκθεση στο λιμάνι της Κορίνθου.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες – συζητήσεις ποικίλων θεμάτων (θεματικός τουρισμός, γαστρονομία, Επενδύσεις και Χρηματοδοτικά Εργαλεία, εξωστρέφεια, διαδίκτυο, κτλ) που αφορούν άμεσα τους επιχειρηματίες.

Τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν για την προσφορά τους μεγάλες επιχειρήσεις και θεσμικοί παράγοντες.

Ενώ από το πρόγραμμα δεν έλειψαν και οι εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που πλαισίωσαν όμορφα την έκθεση.

Η Ένωση Κρητών Κορινθίας συμμετείχε με χορούς και τραγούδια στην τελετή λήξης

Ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης επί της ουσίας κέρδισε το στοίχημα για μια επιτυχημένη έκθεση στο κέντρο της Κορίνθου. Δεν μπορούμε να πούμε πως όλα κύλησαν τέλεια. Και οργανωτικές ατέλειες υπήρξαν σε κάποια σημεία και κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα παρουσιάστηκαν και πιθανότατα κάποιες ελλείψεις φάνηκαν … αναμφισβήτητα όμως μπήκαν γερές βάσεις για κάτι καλό στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως ο Παναγιώτης Πιτσάκης βρίσκεται στο τιμόνι του Επιμελητηρίου τους τελευταίους 10 μήνες και ο διαθέσιμος χρόνος προετοιμασίας της έκθεσης ήταν πολύ λιγότερος (2 μήνες περίπου), θα λέγαμε πως πρόκειται πραγματικά για έναν άθλο. Οπότε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που πάλεψε για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

 

Εκθέτες   

Ευχαριστημένοι  δήλωσαν στην πλειοψηφία τους οι εκθέτες από την εξέλιξη της έκθεσης. Η επισκεψιμότητα κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική και η οργάνωση επαρκής. Ο πήχης ανέβηκε αρκετά ψηλά σε σχέση με τις προηγούμενες εκθέσεις που έχουν διοργανωθεί σε διάφορες πρωτεύουσες της Πελοποννήσου.

 

Επισκέπτες

Το ποιοτικό επίπεδο της έκθεσης ενθουσίασε τους επισκέπτες. Στα συν μετρήθηκε το ότι δεν είχε εμπορικό χαρακτήρα η έκθεση που θα την έκανε να μοιάζει με παζάρι αλλά καθαρά εκθετικό. Οι προσφορές και οι δωρεάν παροχές κατά την διάρκεια της έκθεσης από τους εκθέτες κέρδισαν τους επισκέπτες.

 

Τοπική Αγορά

Θετικά συνέβαλε στην κίνηση της αγοράς η φιλοξενία της έκθεσης “Πελοπόννησος 2018” στο λιμάνι της Κορίνθου. Ο τζίρος των καταστημάτων αυξήθηκε σημαντικά αυτές τις πέντε ημέρες κυρίως στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της πόλης. Καφετέριες και εστιατόρια έκαναν ρεκόρ εισπράξεων.

 

Συμπέρασμα

Η Κόρινθος μπορεί εύκολα να γίνει πόλη σταθμός και όχι απλά ένα πέρασμα. Δίαυλοι συνεργασίας χρειάζονται και άνθρωποι με όραμα. Η ανάπτυξη δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο.

 

Στιγμιότυπα από την έκθεση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν και στην Κορινθία

Previous article

Το Ράλλυ Κορίνθου επιστρέφει!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.