1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Μια έξυπνη ιδέα που λύνει το πρόβλημα έλλειψης κλειστών αθλητικών χώρων

0

Το πρόβλημα που δυστυχώς παρατηρείται σε όλες τις περιοχές και Δήμους της Πελοποννήσου, με την έλλειψη κλειστών χώρων άθλησης τόσο για τα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα του Βόλεϊ, καθώς και στα άλλα αθλήματα (π.χ. Χάντμπολ, Mπάμπιπτον, κ.α.), με αποτέλεσμα τη διαρκή γκρίνια και τις τριβές μεταξύ των σωματείων, σε βάρος και της αθλούμενης νεολαίας.

Αφού πολλά παιδιά εγκαταλείπουν τον αθλητισμό και κατασπαταλούν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά στην τηλεόραση, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στα διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια, υιοθετώντας τα πρότυπα μιας καθιστικής ζωής.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν την Ε.Σ.ΠΕ.Π (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου) , να καταθέσει στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Δυτική Ελλάδα πρόταση για δημιουργία προπονητηρίων ελαφριάς κατασκευής στα σχολικά συγκροτήματα ή σε άλλους Δημόσιους χώρους.

Παράλληλα, για να ισχυροποιήσει το αίτημά της για κατασκευή κλειστών Προπονητηρίων, αναζητήσε και έλαβε προσφορές από εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή κλειστών γηπέδων τύπου Μπαλόνι στην Ελλάδα, ώστε να συνοδεύσει τις επιστολές που θα καταθέσει σε Δήμους και τις Περιφέρειες.

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά εξυπηρετεί και τα σχολεία καθώς θα μπορούν οι συγκεκριμένοι χώροι  να χρησιμοποιηθούν από τα παρακείμενα σχολεία τις πρωινές ώρες, καθώς και σε προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού ή Πρωταθλήματα Επαγγελματικών τάξεων του Δήμου, με μικρό οικονομικό κόστος για κάθε Προπονητήριο αφού η κατασκευή του θα ανέρχεται από 40.000€ έως 100.000€.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Π καταθέτει αυτή την πρόταση σε όλους τους δήμους της Πελοποννήσου εν’ όψη της σύνταξης και κατάθεσης του Τεχνικού Προγράμματος για το 2019 στα Δημοτικά τους Συμβούλια, για την άμεση υλοποίηση και επίλυση του οξυμένου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, στην έλλειψη, κλειστών αθλητικών χώρων για την άθληση της νεολαίας.

Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά

Previous article

Ένα απέραντο εργοτάξιο το Βραχάτι σήμερα!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.