5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μεγαλείο μιας γυναίκας που τιμά τo μεγαλύτερο δώρο… τη ζωή!

0

Είναι εκείνη η στιγμή που νιώθεις τον χρόνο να σταματά, όταν ο γιατρός σου εξηγεί πως κάτι ύποπτο φαίνεται στην μαστογραφία και πρέπει να προχωρήσεις σε υπέρηχο και κάποιες ακόμα εξετάσεις. Είναι και η έκφραση στο πρόσωπο του που φανερώνει ένα προσποιητό καθησυχασμό.

Μουδιασμένη ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του. Μουρμουρίζεις γιατί να τύχει σε σένα τώρα αυτό.
Λοιπόν άκουσε …

Τα κακά νέα είναι ότι 1 στις 10 γυναίκες στην Ελλάδα θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Τα καλά νέα είναι ότι τα ποσοστά της επιβίωσης έχουν ανεβεί χάρη στη μεγάλη ευαισθητοποίηση, την πιο έγκαιρη ανίχνευση και τις εξελίξεις στη θεραπεία της ασθένειας.

Ο καρκίνος του μαστού δεν αντιμετωπίζεται όπως πριν από 20 χρόνια. Τρανή απόδειξη η Κορίνθια Σοφία Μπαλτά (Sofia Balta) που όταν αυτή η νέα περιπέτεια την αντάμωσε δεν φρόντισε να την κουκουλώσει, ούτε σφράγισε τα παντζούρια της ζωής της. Αντιθέτως την πήρε αγκαζέ και κατάματα μας μίλησε ειλικρινά για τις αλλαγές που ήρθαν απρόσκλητες στο σώμα και στην ψυχή της.

Για την μαστεκτομή, την χημειοθεραπεία, τις παρενέργειες…

Όχι δεν είναι εύκολο. Δεν είναι διόλου εύκολο… πόσο μάλλον για μια νέα γυναίκα που μόνη της μεγαλώνει ένα μικρό παιδί. Ατυχία, αστοχία ή πεπρωμένο δεν ξέρω.

Ξέρω μόνο πόσο θαρραλέα και με πόσο αγάπη, η Σοφία αποφάσισε και κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτή την αναποδιά.

Την παρακολουθώ με θαυμασμό μέσα από τις αναρτήσεις της στα social όπως και πολλοί ακόμα άλλωστε. Να ξορκίζει το κακό με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Η Σοφία όχι μόνο βρήκε την δύναμη να παλέψει γενναία την ασθένειά της αλλά δίνει και μαθήματα ζωής σε όλους μας. Γυναίκες και άνδρες. Γιατί στη ζωή της έχει πάρει πολλούς ρόλους και σε καμία πρόκληση δεν λιγοψύχησε.

Πριν δυο μέρες, μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» , η Σοφία μίλησε για τη ζωή της και τον καρκίνο δίνοντας αισιοδοξία και κουράγιο σε πολλές γυναίκες.

Σε ευχαριστούμε Σοφία!
Σου στέλνουμε όλη την θετική μας ενέργεια και σου ευχόμαστε με όλη την δύναμη της καρδιάς μας τα όνειρα σου να βγουν αληθινά!

 

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Ένα απέραντο εργοτάξιο το Βραχάτι σήμερα!

Previous article

Αλλεργική ρινίτιδα: Δωρεάν ενημέρωση και εξέταση από Κορίνθιους γιατρούς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.