4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Να περάσω ή να μην περάσω;

0

Ο Πολιτικός Μηχανικός Δημήτρης Πρωτοπαππάς με τις γνώσεις και την εμπειρία του, σχολιάζει την σημερινή κατάσταση της πεζογέφυρας στην εκβολή του Ξηριά.

Μια γέφυρας που ενώνει το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου, θέλοντας να δώσει διέξοδο προς τα Καλάμια. Μια γέφυρας που φιλοδοξεί να μοιασει με Κορινθιακή Τριήρη…

Ο Δημήτρης Πρωτοπαππάς καταθέτει ερωτήματα αλλά και λύσεις για ένα αμφιλεγόμενο έργο της πόλης μας.

Λόγω της ευαισθησίας που έχω επειδή υπήρξα στο παρελθόν πλημμυροπαθής,θα έλεγα για να είμαστε δίκαιοι ό,τι η Κόρινθος πήγε αρκετά καλά σε μια μεγάλη βροχόπτωση και σε αυτό έχουν συμβάλλει διαχρονικά πολλοί.

 

Ομως κατά την άποψή μου η φερόμενη ως αστοχία ( υποσκαφή κατά άλλους) δεν θα έπρεπε να συμβεί σε ένα τόσο ακριβό έργο όπως αυτό του Ξηριά Κορίνθου ειδικά δε εκεί που είναι θεμελιωμένη η γέφυρα.

Η περιοχή πριν κατασκευασθεί η γέφυρα (βλέπε google maps),είχε διαμορφωθεί με πρανές με σκοπό να μην εισέλθει το νερό στην στεριά.Στην συνέχεια μετά τη κατασκευή της γέφυρας,η περιοχή μπαζώθηκε και πλακοστρώθηκε,το έργο παρελήφθη πρόσφατα και σήμερα θα το ξαναπληρώσουμε από ότι φαίνεται.

Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί είτε κάνοντας έναν μικρό διαφραγματικό τοίχο με πασσάλους,είτε μία ισχυρή προστασία με μεγάλους βράχους, που ούτως η άλλως είναι απαραίτητο να γίνει διότι παρασύρθηκε και μέρος του παλαιού πρανούς δεξιά της γέφυρας.

Υπενθυμίζω επίσης ότι θα δοθούν τουλάχιστον 100.000 € ακόμα (ομόφωνα μην το ξεχνάμε αυτό), για να επενδυθεί η γέφυρα και να μοιάζει με τριήρη( τέλος πάντων),ενώ δεν έχουμε εξασφαλίσει πλήρως την προστασία της.

Τα ερωτήματα πολλά και εύλογα:

1)Προστατεύονται η όχι τα θεμέλια της γέφυρας και εάν υπάρχει κίνδυνος;

2)Μέχρι που έχει διεισδύσει το νερό στη στεριά και εάν υπάρχει πρόβλημα καθιζήσεων;

3)Μήπως πρέπει να προστατεύσουμε και τους πασσάλους του τοιχείου του Ξηριά καθώς και το πρανές δεξιά του;

4)Πόσο είναι το κόστος αποκατάστασης όλων των ανωτέρω;

Δήμος Σικυωνίων: Χτυπήθηκε βάναυσα, αλλά στέκει όρθιος…

Previous article

Κορινθία: Έως 15 Οκτώβρη οι αιτήσεις των επιχειρηματιών που πλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.