1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Τα έργα βιτρίνας και οι αδυναμίες του δήμου “έπνιξαν” Άσσο, Εξαμίλια και Αλμυρή

1

Η επέλαση του καταστροφικού τυφώνα το Σαββατοκύριακο άφησε μεγάλες πληγές στην Κορινθία. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι πληγές ήταν μικρότερες στον δήμο Κορινθίων, ο οποίος δοκιμάστηκε μεν, με μικρότερη ένταση δε των καιρικών φαινομένων. Ίσως, όμως, αυτό ακριβώς το γεγονός αναδεικνύει και το μέγεθος της αδυναμίας που έδειξε για μίαν ακόμη φορά ο μηχανισμός του δήμου.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Νανόπουλος και τα στελέχη της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε όλα τα όρια του δήμου και ειδικά στον Άσσο, το Λέχαιο, την Αλμυρή, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και τα Εξαμίλια που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα. Έχουν λοιπόν ιδίαν αντίληψη των καταστροφών που συντελέστηκαν, αλλά κυρίως την απουσία των απαραίτητων έργων υποδομών, όπως αποδεικνύεται από το συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό αλλά και τα ρεπορτάζ των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν λίγη ώρα ο Βασίλης Νανόπουλος επισήμανε στα εξής:

Η πόλη της Κορίνθου δεν κινδύνεψε. Τα έργα που έγιναν από το υπουργείο Υποδομών στον Ξηριά θωράκισαν την πόλη και αυτό πρέπει να πιστωθεί. Αλλά τα ευχάριστα νέα σταματούν εκεί. Στο τέρμα του ρέματος του Ξηριά, εκεί που στέκεται η περίφημη γέφυρα – τριήρης, «ξηλώθηκε» ένα σημαντικό τμήμα της βάσης η οποία υποτίθεται πως είναι ολοκληρωμένη. Ένα έργο που στοίχισε 1,5 εκατομμύρια ευρώ σήμερα παρουσιάζεται ήδη διαλυμένο και θα χρειαστεί ανακατασκευή. Αναρωτιόμαστε τι παρέλαβε -αν παρέλαβε- η επιτροπή παραλαβής του έργου και αν τώρα θα εξετάσει αν τηρήθηκαν η όχι οι προδιάγραφες του έργου .

 

Τα ίδια στα ρέματα που αποδείχτηκε πως δεν είχαν καθαριστεί. Είχαμε επισημάνει έγκαιρα την ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων στο δήμο , οι σχετικές φωτογραφίες είναι από την αρχή του έτους αναρτημένες στο διαδίκτυο και την ιστοσελίδα μας .

 

Στο Σολομό

Στη Αλμυρή (10.3.2018)

 

Είδαμε όλοι ότι σε όλο το μήκος της, η παραλία του Κορινθιακού, από τα Καλάμια μέχρι την Ιερατική, γέμισε με φερτές ύλες, κλαδιά και άλλα σκουπίδια.

 

Σε όλο το μήκος της Παραλίας Καλάμια ξύλα και σκουπίδια (φερτά υλικά από τα ρέμματα) photo: sfedona.gr)

Στον Άσσο το καινούργιο γήπεδο του χωριού καταστράφηκε, αποδεικνύοντας για μίαν ακόμη φορά τι συμβαίνει όταν κάνει κάποιος μόνο έργα βιτρίνας χωρίς να τα συνοδεύει με τα απαραίτητα έργα υποδομών που θα τα υποστηρίζουν.

Γήπεδο στον Άσσο .

Η διπλανή προς το γήπεδο γέφυρα είναι ημιτελής εδώ και χρόνια περιορίζοντας την κοίτη του ποταμού στο μισό που όπως ήταν αναμενόμενο υπερχείλισε

Η γέφυρα στον Άσσο.

Οι κατοικίες δίπλα στη θάλασσα πλημύρισαν και πάλι όπως κάθε χρόνο γιατί δεν υπάρχουν αγωγοί ομβρίων και όσοι υπάρχουν δεν καθαρίζονται καθώς και η κλίση στο δρόμο  δεν έχει διορθωθεί φέρνοντας όλο το νερό στα υπόγεια των σπιτιών των κατοίκων.

 

Στην Αλμυρή το παραλιακό οδικό δίκτυο διαλύθηκε. Ένας ήδη πολύ κακός οδικός άξονας, σε μια από τις τουριστικές περιοχές που διαθέτει ο δήμος είναι πλέον απροσπέλαστος. Και ξαναβάζει στην συζήτηση το μεγάλο πρόβλημα ης κακής κατάστασης των οδικών δικτύων που εδώ και 15 χρόνια δεν έχει λυθεί.

 

Μετά τα όσα συνέβησαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος θέτει παρακάτω κρίσιμα ερωτήματα στον δήμαρχο. Ερωτήματα που προβληματίζουν κάθε δημότη αναζητώντας ειλικρινείς απαντήσεις.

Γιατί ο δήμος δεν φρόντισε να μην καταπατηθούν τα ρέματα από ιδιώτες και δεν φρόντισε να καθαριστούν από τα ογκώδη αντικείμενα που κάποιοι αποθέτουν εκεί;

Γιατί ο δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία προτιμούν τα έργα βιτρίνας και όχι τα έργα που πραγματικά θα κάνουν την ζωή των δημοτών καλύτερη και ασφαλέστερη;

Γιατί δίνουν προτεραιότητα σε εξυπηρέτηση ιδιωτών και ομάδων για λόγους ψηφοθηρικούς ;

Γιατί δεν δίνουν προτεραιότητα σε έργα υποδομών και την προστασία της περιουσίας των πολιτών ;

 

Τέλος, ο Βασίλης Νανόπουλος και η Συμμαχία Πολιτών ζήτησε από τη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:

να αναλάβει η δημοτική αρχή την πρωτοβουλία ώστε να κηρυχτεί ο δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης άμεσα. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και να ακολουθήσει η κατάθεση αιτήσεων από τους πληγέντες για να αποζημιωθούν.

 

Να αποκατασταθεί το συντομότερο η αγροτική οδοποιία γιατί σε πολλά σημεία οι αγρότες δεν μπορούν να επισκεφτούν τις καλλιέργειες τους .

 

Να καθαριστούν οι δρόμοι και οι παραλίες από τα σκουπίδια

 

να υπάρξει επιτέλους Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί κ.λπ). Ο δήμαρχος πρόσφατα πανηγύριζε ότι τέτοιο σχέδιο υπάρχει. Αν υπάρχει πρέπει και να το μάθουν οι πολίτες για να είναι αποτελεσματικό. Η σχετική ενημερωτική καμπάνια πρέπει να ξεκινήσει άμεσα γιατί όπως έχει γίνει σαφές τέτοια φαινόμενα πλέον θα έχουμε ολοένα και συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

 

Να αναλάβει ο δήμος την δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου με την συμμετοχή των υπηρεσιών του δήμου, και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας έστω και σε συμβουλευτικό επίπεδο. Το Όργανο αυτό να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και να επικαιροποιεί τα Σχέδια Εκτάκτου Ανάγκης, και σε κάθε περίπτωση όταν γνωρίζουμε ότι επίκεινται τέτοια φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση είναι καιρός η δημοτική αρχή και προσωπικά ο κ. Πνευματικός μέχρι τη λήξη της θητείας τους , να ξεκινήσουν τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο δήμος και να σταματήσουν να διαφημίζουν τα έργα βιτρίνας που έπνιξαν τις δημοτικές μας ενότητες.

 

 

 

 

Η “Γραμμή του Χρόνου” σας περιμένει στην έκθεση “Πελοπόννησος 2018” με μια μοναδική έκπληξη

Previous article

Έλαμψε το Λουτράκι στα Καλλιστεία

Next article

You may also like

1 Comment

 1. Καλα οσα λεει ο κυριος Νανοπουλος και ο καθε τοπικος αρχοντας αλλα επι της ουσιας τιποτα..
  Κανένας δεν μπορεί και δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα..
  Παμε στην πραγματικοτητα τωρα γιατι δεν ειναι ολα θεμα υποδομων και οργανωσης αλλα και πολεοδομικο :
  Πολλοι παρανομως και αυθαιρετως εχουν μπαζωσει αυλακια του Ασωσπου που περνανε εξω απο το σπιτι τους.
  Πολλοι παρανομως εχουν κτισει σχεδον επανω στον δρομο.
  Πολλοι περιφραξαν μεχρι τον δρομο και δεν κρατησαν τα ορια απαλλοτριωσης αλλα αντιθετως καταπατησαν τον δημοσιο χωρο…
  Και η πολεοδομια κλεινει τα ματια οταν κανεις τους κανεις καταγγελιες για ολα αυτα..
  Και φυσικα γνωστοι μηχανικοι της πολης που το παιζουν και αυτοδιοικητικοι(και την μια υμνητες του δημαρχου και την αλλη αντιπολιτευομενοι του),αναλαμβανουν τις παρανομες δηλωσεις αυθαιρετων του καθε παρανομουντα(παει ο αλλος και κτιζει το 2017 και παρανομως το δηλωνει στους (νομους 4495/2017 ή πιο παλια στο ν.4178/2013 )..
  Και ολα αυτα τα γνωριζουν απαντες αλλα ολοι κανουν τους χαζους για να μην χασουν ψηφαλακια!
  Για ολα αυτα δε φταιει φυσικα μονο ο δημαρχος αλλα και οι wannabe δημαρχοι γιατι ξερουν και δε μιλανε!
  Αλλα οταν θα γινει το κακο και θα πνιγει ολη η Κορινθια,τοτε θα ειναι αργα..

Comments are closed.