4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κορινθία βουλιάζει στις λάσπες μετά το πέρασμα του Ζορμπά (video)

0
Από άκρη σε άκρη ολόκληρη η Κορινθία δοκιμάζεται από την έντονη βροχόπτωση του τελευταίου 24ώρου (με τις χθεσινές απογευματινές ώρες να είναι σε έξαρση) που προκάλεσε ο κυκλώνας Ζορμπάς . Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σχολιάζοντας το φαινόμενο που έπληξε άσχημα την περιοχή μας και για να μας δώσει εύκολα να καταλάβουμε το μέγεθος των βροχοπτώσεων, είπε πως όσο νερό ρίχνει σε Αττική και Θεσσαλονίκη μαζί τους 3 μήνες του φθινοπώρου το έριξε σε μία μέρα σε Κορινθία και Αργολίδα. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί μέσα σε λίγη ώρα πλημμύρισαν απειλητικά τα ρέματα και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους παρασύροντας δεκάδες αυτοκίνητα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων, πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια, εγκλωβισμούς άνθρώπων, παρασυρόμενα αυτοκίνητα και μέχρι αυτή την ώρα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο του Δήμου Σικυωνίων), ώστε να καθοριστούν όλες οι αναγκαίες δράσεις αυξημένης ετοιμότητας.

Έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του Κιάτου

‘Όλος ο μηχανισμός προστασίας (πυροσβεστική, δήμοι, περιφέρεια ακόμα και ο στρατός ) κατά την διάρκεια της δύσκολής νύχτας έδινε μάχη για να μην έχουμε θύματα αλλά και για να περιορίσουν τις ζημιές από την κακοκαιρία.
Η τροχαία εξέδωσε ανακοίνωση που ζητάει από τους οδηγούς να αποφεύγουν την κυκλοφορία των οχημάτων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του μεγάλου όγκου νερού στους δρόμους
   

Στην Αλμυρή

 Χείμαρροι και φερτά υλικά έκλεισαν τους δρόμους Στους Αγίους Θεοδώρους, στην Αλμυρή, στο Λουτράκι σχεδόν σε όλη την παραλιακή ζώνη της Κορινθίας (Λέχαιο – Δερβένι) οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χείμαρρους που παρέσυραν ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους δημιουργώντας εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για τους πολίτες. Το αστικό και το αγροτικό οδικό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές σε πολλούς δήμους της Κορινθίας. Αυτή την ώρα η βροχή εξασθενημένη μεν αλλά συνεχίζεται και επιδεινώνει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Χωρίς νερό το Κιάτο – Καταστράφηκε το δίκτυο ύδρευσης

Previous article

Χρώμα άλλαξε ο Κορινθιακός

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.