1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Motor Festival πρόσφερε υπερθέαμα … πολιτικών αποκαλύψεων

1

Ακόμα δεν έχει φύγει καλά καλά η βαριά μυρωδιά του καμένου λάστιχου από τα ρουθούνια μας και τα απομεινάρια του Motor Festival έρχονται για να μας κάτσουν στο λαιμό. Ένα «αθλητικό» event (Motor Festival)  που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της πόλης υπό την αιγίδα του δήμου Κορινθίων  προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τα κριτήρια που παίρνονται οι αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Το πρώτο θέμα ήταν ο έντονος καβγάς του δημάρχου Κορινθίων με γνωστό επιχειρηματία της πόλης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  που οδήγησε τον πρώτο πολίτη της πόλης στο αστυνομικό τμήμα της Κορίνθου προκειμένου να δοθεί λύση στην διαμάχη. Ένα ακόμα περιστατικό με τον δήμαρχο Κορινθίων σε ρόλο «Τσακ Νόρις» με αρνητική διαφήμιση της Κορίνθου σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο λόγος του καβγά ήταν σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η άνιση αντιμετώπιση του δημάρχου στην παραχώρηση δημοτικών χώρων για εκδηλώσεις ανάλογα με τις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τους διοργανωτές. Θα αναφερθούμε και παρακάτω σε αυτό.

Το δεύτερο θέμα δημιουργήθηκε με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας. Ο δημόσιος χώρος που φιλοξένησε αυτό το event, παραδίδεται στους πολίτες μαζί με ότι επέμεινε από το καπνογόνο 3ημερο. Καμένα λάστιχα παντού και λιωμένο καουτσούκ στην άσφαλτο που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε (ούτε ο δήμος, ούτε οι διοργανωτές που είχαν υποχρέωση) να απομακρύνει εγκαίρως με αποτέλεσμα ένα οικολογικό έγκλημα. Τα βλαβερά αυτά υλικά, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, μεταφέρθηκαν με τον αέρα και την βροχή στον Κορινθιακό προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Εαν η πόλη γενικότερα αποκόμισε κάτι θετικό από αυτή την διοργάνωση το αφήνω στην κρίση του καθενός.

 

Το τρίτο θέμα έρχεται με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΗΛΕΚΤΡΑ που αναδεικνύει τις παρατυπίες που έγιναν όταν το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε θετική απόφαση για την διοργάνωση του Motor Festival παραχωρώντας δωρεάν τον χώρο στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου για μια εκδήλωση που δεν είχε δωρεάν είσοδο αλλά εισιτήριο έναντι του ποσού των 5 ευρώ (χωρίς φιλανθρωπικό χαρακτήρα) και σημαντικά έσοδα από χορηγίες και εκθέτες (πουλούσε 200 έως 300ευρώ τα περίπτερα στους διαφημιζόμενους).

Η απόφαση αυτή «σκοντάφτει» νομικά και ηθικά με τρανταχτό μάλιστα παράδειγμα τα όσα συνέβησαν πριν λίγους μήνες με την πολύκροτη υπόθεση «Αγώνες σε κλουβιά»  που είχε οδηγήσει στην παραίτηση του αντιδημάρχου Γιώργου Οικονόμου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Τα όσα ισχυρίστηκε τότε ο δήμαρχος Κορινθίων για να δικαιολογήσει την αρνητική του απόφαση για την διεξαγωγή αυτών των αγώνων και μάλιστα να ζητήσει επιτακτικά την παραίτηση του αντιδημάρχου του, αντικρούονται με τα όσα λέει και πράττει σήμερα.

Ασυνέπεια λόγου και έργου και το χειρότερο χωρίς καμία παραίτηση αυτή την φορά.

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Ήρθαν τα πρώτα χιόνια στη Ζήρεια

Previous article

Πλημμύρισε Βραχάτι και Κιάτο (video)- Επί ποδός στρατός, πυροσβεστική και δήμοι

Next article

You may also like

1 Comment

  1. Τέτοια άρθρα θέλουμε Νάνσυ.
    Να ξαναγίνει η sfedona παρεμβατική και ουσιώδης,οπως παλιά.

Comments are closed.