1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως θα προστατεύσουμε την υποθηκευμένη δημόσια περιουσία της Πελοποννήσου;

0

Η εκχώρηση ακινήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Υπερταμείο – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε (Ε.Ε.Σ.Υ.Π) συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων κ.κ Αλεξανδρή, Χρυσαδάκου και Βασιλακόπουλου.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

 

Το θέμα της επερώτησης ανέλυσε στο σώμα ο κ.Χρυσαδάκος, ο οποίος έκανε λόγο για μια κατάπτυστη λίστα, όπου περιλαμβάνονται μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, σχολεία και άλλα.

«Επιχειρείται η καταλήστευση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Υπάρχουν πολλά ακίνητα με κοινωνική χρήση στην Πελοπόννησο, που περνάνε στο Υπερταμείο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Χρυσαδάκος, ενώ ζήτησε να μάθει, πως θα παρέμβει η Περιφέρεια.

 

“Είναι βέβαιο πως τα μνημόνια έφεραν νέα δεδομένα. Μην κάνουμε, πως πρώτη φορά μάθαμε, τι είναι το υπερταμείο”, δήλωσε με την σειρά της η Αντιπεριφερειάρχης κα.Νικολάκου, ενώ συμπλήρωσε:  “Το 2018 με ΦΕΚ έγινε μια καταγραφή και έπρεπε να δώσουμε ως εγγύηση όλα αυτά που είπε ο κ.Χρυσαδάκος. Είναι εύκολο να κάτσουμε να πούμε, πως μας παίρνουν τις παραλίες τα μουσεία και τα σχολεία, αλλά δεν είναι έτσι. Εδώ στην Πελοπόννησο υπάρχει το invest in peloponnese και ετσι είμαστε και εμείς συμμέτοχοι στο τι θα γίνει με την αξιολόγηση και την αξιοποίηση των χώρων αυτών. Ο νόμος είναι στενός όσον αφορά στη δημόσια περιουσία”.

 

 

Πέτρος Τατούλης «Εγγυητής η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας»

Για πλήρη επιβεβαίωση της πολιτικής διορατικότητας της περιφερειακής αρχής έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος απαντώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε επερώτηση σχετικά με τη δέσμευση ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.Σ.Υ.Π.) τόνισε ότι «βλέπαμε τις εξελίξεις και δημιουργήσαμε τη δομή του InvestinPeloponnese, προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει καθοριστικό ρόλο στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη χωρική της επικράτεια».

«Η αντιπολίτευση χωρίς ποτέ να αντιληφθεί την πολιτική αξία της πρωτοβουλίας μας αυτής γελούσε και πλέον μεταχειρίζεται ψέματα, προκειμένου να κρύψει την ανεπάρκειά της πίσω από την ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «με τη δομή μας αυτή έχουμε εξασφαλίσει την προστασία του δημοσίου συμφέροντος με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε οποιαδήποτε αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας».

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμη ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί την πολιτιστική περιουσία διαφορετικά απ’ ότι αυστηρά επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Ο κατάλογος του Υπερταμείου αποτελεί την οιωνεί αναγκαιότητα της υποθήκης του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στα δάνεια που έχει λάβει, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκποιηθεί ούτε ένα ακίνητο, από αυτά που έχουν δεσμευτεί.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι η Περιφέρεια έχει συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία και συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων προς όφελος, τόσο της περιφερειακής οικονομίας, όσο και του Υπουργείου.

«Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει μεσσίες που θα λύσουν με μαγικό τρόπο τα προβλήματα, αλλά να αναλάβει δράση. Το πολιτικό διακύβευμα της συνεννόησης και συνεργασίας των δύο διαφορετικών κόσμων προς όφελος των πολιτών καθίσταται επίκαιρο όσο ποτέ πριν» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Τατούλης.

Zώντας στην “από κει μεριά της πόλης”

Previous article

Αποκλειστικές δηλώσεις του Φάνη Κουρεμπέ για το ενδεχομένο υποψηφιότητας του στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.