1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε τα Εξαμίλια θα αποκτήσουν security;

0

 Βασίλης Νανόπουλος : Η φύλαξη των Εξαμιλίων είναι επιτακτική και επείγουσα ανάγκη

Βασίλης Νανόπουλος

Για μία ακόμα φορά η περιοχή των Εξαμιλίων μπήκε στο στόχαστρο των εγκληματιών. Μέρα μεσημέρι μπήκαν σε ένα σπίτι και πήραν από τους ανήμπορους ενοίκους χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Η Αστυνομία ξέρουμε  ότι κάνει ότι καλύτερο  μπορεί , αλλά οι ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό είναι μεγάλες και συνεπώς δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω στην πρόληψη της εγκληματικότητας.

Ο δήμος, ωστόσο, εξακολουθεί να κωφεύει στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων για την παρουσία ομάδας ιδιωτικής φύλαξης – security- που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, ακόμα κι αν απλώς περιπολεί.

Ακριβώς, για τον λόγο αυτό -και για να βοηθήσουμε τους κατοίκους να νιώσουν πιο ασφαλείς- αποφασίσαμε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο -με πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών – την συνεργασία του Δήμου με εταιρεία security, η οποία θα αναλάβει το έργο της φύλαξης των δημοσίων χώρων στην περιοχή των Εξαμιλίων αλλά και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας.

Είναι προφανές πως η παρουσία security δεν μπορεί να λειτουργήσει κατασταλτικά, ωστόσο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, έστω και με μια περιπολία στα σπίτια του χωριού. Στην  περίπτωση που θα δημιουργηθεί το οποιοδήποτε παραβατικό επεισόδιο θα μπορεί να ενεργήσει γρήγορα ενημερώνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις ώστε να σπεύσουν στην περιοχή.
Ο δήμος, ωστόσο, εξακολουθεί να κωφεύει στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την ημέρα που πήραμε την απόφαση καμία ενέργεια δεν έχει γίνει. Μάλιστα ο επερχόμενος χειμώνας, στην διάρκεια του οποίου η κυκλοφορία στους δρόμους μειώνεται και η μέρα είναι μικρότερη, θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για όσους θέλουν να απειλήσουν την ζωή και την περιουσία των κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου μας. Πόσο ακόμα θα πληρώνουν οι κάτοικοι των Εξαμιλίων την αναποφασιστικότητα και την αδιαφορία του κ. Πνευματικού;

Καλούμε λοιπόν τον δήμαρχο Κορινθίων να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να προχωρήσει σε συνεργασία με την εταιρεία security για τα Εξαμίλια , η οποία θα διασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την ηρεμία, την ασφάλεια  των κατοίκων.

Παράλληλα καλούμε και τους  βουλευτές του νομού να παρέμβουν  στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας να ενισχυθεί με προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό και  να μην αφεθούν στην μοίρα τους οι κάτοικοι.

Βασίλης Νανόπουλος

επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών

και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων

Διαμάχη Πνευματικού – Ζημινοπουλου : Το θέμα ΔΕΝ θεωρείται λήξαν

Previous article

Zώντας στην “από κει μεριά της πόλης”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.