4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πορεία με εμπόδια για τη βιομηχανική κάνναβη στην Κορινθία

0

Η Canncurecollective είναι ένας συνεταιρισμός κοινωνικού και παραγωγικού σκοπού(ΚοινΣΕπ), που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 από τον Σύλλογο «Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης».

Ένα από τα μέλη του συλλόγου και πρόεδρος της εταιρείας, ο Κώστας Σύρος, τονίζει, μιλώντας στην «ΥΧ», πως «στόχος του συνεταιρισμού είναι μέσω της καλλιέργειας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς που υποφέρουν. Τις επόμενες μέρες, άμεσος στόχος είναι η παραγωγή ελληνικού CBD, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε και ήταν εισαγόμενο σε υψηλή τιμή». Όπως εξηγεί, «το ελληνικο CBD είναι ένα κανναβοειδές από τα 100 περίπου που υπάρχουν στη βιομηχανική κάνναβη και το οποίο μόλις εξάγεται ως έλαιο ενδείκνυται για πολλές ασθένειες».

Σε αυτή την προσπάθεια, το κράτος στέκεται αρωγός που έχει ως βάση το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ο Κώστας Σύρος μας αποκαλύπτει ότι «ενώ η χρήση της βιομηχανικής κάνναβης έχει περάσει από το Κοινοβούλιο τα βήματα είναι πολύ αργά, ώστε κάποιος να πάρει άδεια και να μπορεί να κατασκευάσει». Ο μελλοντικός σχεδιασμός της ΚοινΣΕπ είναι να αυξηθεί η στρεμματική έκταση καλλιέργειας που ξεκίνησε χαμηλά και έχει φθάσει στα 6 στρέμματα, με στρεμματική απόδοση 200 κιλά και, παράλληλα, να αυξηθεί η ποιότητα, ώστε να ανακουφιστούν οι ασθενείς που τη χρειάζονται. Σύμφωνα με τον Κώστα Σύρο, ο μεγαλύτερος εχθρός της εν λόγω προσπάθειας είναι η άγνοια και ζήτησε παράλληλα να καταγραφούν σε ειδικό μητρώο ασθενών στις πανεπιστημιακές σχολές και να συνδεθούν με την έρευνα.
ypaithros.gr

Κιάτο: Εγκαίνια στο Πάρκο Μιαούλη

Previous article

Ξεκινούν τα τμήματα για παιδιά και ενήλικες της Μικρασιατικής Στέγης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.