4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

LOYTRAKI: PLASTIC? No Thanks! – Αλλάζουμε συνήθειες

0

Με την παρούσα πρόταση, project που ονομάζεται
LOYTRAKI: PLASTIC? No Thanks!

Ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου παρουσιάζει τρόπους για την μείωση έως και κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσεως.

Τα πλαστικά μίας χρήσεως είναι πλαστικά που τα χρησιμοποιούμε για λίγα λεπτά και μετά τα πετάμε. Αυτά τα πλαστικά όμως κάνουν εκατοντάδες χρόνια για να διασπαστούν στο περιβάλλον και προκαλούν τεράστια ρύπανση και θανάτους εκατομμυρίων θαλασσοπουλιών και εκατοντάδων χιλιάδων θαλασσίων θηλαστικών, χελωνών και ψαριών. Οι θάλασσες του πλανήτη μας ασφυκτιούν από τα σκουπίδια μας. Εκατομμύρια κομμάτια μικροπλαστικού επιπλέουν στις θάλασσες, τα ψάρια δεν μπορούν να το ξεχωρίσουν από την τροφή τους και το τρώνε με αποτέλεσμα τελικά το πλαστικό να φτάνει στο πιάτο μας.

 

Σε πολλές πόλεις παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα έχουν πετάξει τα πλαστικά μίας χρήσεως από την ζωή τους!

• Σίκινος, Το κοινωφελές Ίδρυμα «Α.Κ. Λασκαρίδη» σε συνεργασία με τον Δήμο Σικίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change», βάζουν τέλος στα πλαστικά καλαμάκια).

• Αλόννησος, Η Αλόννησος γίνεται η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, που μέσα από το πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», καταργεί τη χρήση της πλαστικής σακούλας, παρέχοντας ταυτόχρονα στους κατοίκους του τη δυνατότητα εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, επιλογών για τη μεταφορά αγαθών, όπως ανακοίνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

• Σύρος καταργεί την πλαστική σακούλα με την βοήθεια του προγράμματος LIFE DEBAG.

 

Μεγάλες εταιρίες όπως:

• Η εισαγωγική εταιρεία της Volvo στην Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης στα γραφεία της και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, υποστηρίζοντας την αντίστοιχη δέσμευση της Volvo Cars.

• LIDL έως τα τέλη του 2019 βάζει οριστικό τέλος στα πλαστικά ειδών μίας χρήσης. • Starbucks βάζει τέλος στα πλαστικά καλαμάκια.

• Τα McDonald’s αποσύρουν τα πλαστικά καλαμάκια.

• IKEA. Η σουηδική εταιρεία, η μεγαλύτερη οικιακού εξοπλισμού στον κόσμο δεσμεύθηκε να αφαιρέσει από τα προϊόντα της κάθε πλαστικό, προχωρώντας σε μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλης σημασίας προηγούμενο στον συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο.

 

Ο κατάλογος συνεχώς μεγαλώνει….. Γιατί κάτι τέτοιο να μην γίνει το κάνει και ο καθένας από εμάς μόνος του λέγοντας όχι στα πλαστικά μίας χρήσης.

Ας “ξεβολευτούμε” λοιπόν από την άνεση που μας προσφέρουν όλα αυτά τα πλαστικά σε βάρος του περιβάλλοντος όμως και σίγουρα δεν θα βγούμε χαμένοι, ούτε εμείς αλλά και ούτε οι επόμενες γενιές.

Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου LOYTRAKI: PLASTIC? No Thanks!.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν σας προτείνουμε τις εναλλακτικές λύσεις!!!

 

Συνάντηση με θέμα τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση

Previous article

Βγάλτε ζακέτες … απότομη αλλαγή του καιρού από την Τρίτη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.