1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Εργασίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το Στρατόπεδο της Κορίνθου

0

 Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, με πρωτοβουλία των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μ. Θελερίτη, Γ.Τσόγκα και Γ.Ψυχογιού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Eθνικής Άμυνας με τον Υπουργό κ. Π. Καμμένο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Κορίνθου.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συζήτησης που είχαν οι βουλευτές με τον υπουργό διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων ως προς την δυνατότητα αξιοποίησης του στρατοπέδου για την δημιουργία και στέγαση διοικητικών υπηρεσιών της πόλης, καθώς και την στέγαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Διαπιστώθηκε επίσης ότι είναι εφικτό αυτά να πραγματοποιηθούν με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η ελάχιστη δυνατή πολεοδόμηση προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι απαιτήσεις του Ταμείου.

Εκ μέρους των βουλευτών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη της Κορίνθου και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Προς συζήτηση τέθηκε επίσης η δυνατότητα αξιοποίησης του στρατοπέδου της Ποσειδωνίας, καθώς και άλλων υποδομών του Υπουργείου Αμύνης στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αξιοποίηση των υφιστάμενων ανεκμετάλλευτων χώρων, με γνώμονα το όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης με την συμμετοχή όλων των πολιτειακών και τοπικών/ αυτοδιοικητικών φορέων, με στόχο η αξιοποίηση και δημιουργία των προτεινόμενων χώρων να προχωρήσει μέσα από την συνεργασία και τον συντονισμό του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων.

 

 

Μειωμένη η παραγωγή ελιάς στην Κορινθία

Previous article

Τι γίνεται με τα σχολικά γεύματα στα σχολεία των δήμου Κορινθίων;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.