4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτοποριακό το σχολείο ανηλίκων στις φυλακές Κορίνθου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

0

Με τη βεβαιότητα ότι  θα δοθεί και φέτος για 5η συνεχή χρονιά η έγκριση λειτουργίας του σχολείου ανηλίκων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων(ΕΚΚΝ), από τα συναρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας, τελέστηκε και φέτος ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, από τον ιερέα της Μητροπόλεως Κορίνθου π. Παναγιώτη Μαυραγάνη, και τη συμμετοχή του Βουλευτή Κορινθίας κ. Ψυχογιού Γιώργου, την παρουσία του Διευθυντή των Φυλακών κ. Τσουρέκη Αντωνίου,  του Διευθυντή του εσπερινού Γυμνασίου Κορίνθου Κ. Κατσούρη Σπύρου, του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Λέκκα Δημητρίου, καθώς εκπαιδευτικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων του Καταστήματος.

Το έργο το οποίο επιτελείται στο συγκεκριμένο σχολείο είναι σημαντικότατο και πρωτοποριακό όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και τα Ευρωπαϊκά, δεδομένου ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αυτά  τα παιδιά,  –  που για κάποιους λόγους βρέθηκαν στη φυλακή, –  από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ιδιαιτέρως οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο Διευθυντής των φυλακών Κορίνθου για το σχολείο των Ανηλίκων,  είναι και πρωτοπόρες  και τολμηρές κατά κάποιο τρόπο για ένα Ειδικό Κατάστημα, δεδομένου ότι οι περισσότερες λαμβάνουν χώρα εκτός των Φυλακών,  με ότι αυτό συνεπάγεται. Έτσι λοιπόν έχουμε επισκέψεις στην Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά και στη Βουλή των Ελλήνων, Επισκέψεις από Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, Επιστήμονες, Καλλιτέχνες, Αθλητικές Ομάδες, ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, Επισκέψεις σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς Χώρους, εργαστήρια χειροτεχνίας, Οινοποιεία, Κολυμβητήρια, το ΟΑΚΑ, Θέατρα, Μουσικές Παραστάσεις, αλλά και παρακολούθηση εποικοδομητικών ταινιών, Ντοκιμαντέρ κ.α.

Ευχόμαστε και η νέα σχολική χρονιά να επιφέρει «την καλήν αλλοίωσιν» στις ψυχές των ανηλίκων μαθητών του ΕΚΚΝ, πράγμα που θα τους βοηθήσει να επανενταχθούν ομαλά στην κοινωνία, μετά την αποφυλάκισή τους.

Για το ΕΚΚΝ Κορίνθου

Χρήστος Ρουμελιώτης(Θεολόγος ΕΚΚΝ/2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ)

Τα Κιόνια, η φωτογράφιση και οι δυο παράλληλοι κόσμοι

Previous article

To Loutraki Festival έγινε θεσμός

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.