1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

95 ακίνητα της Κορινθίας αλλάζουν χέρια. Ποια είναι αυτά;

1
Επερώτηση για το θέμα της ένταξης ακινήτων της Πελοποννήσου, στο Υπερταμείο, κατέθεσε η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου και o ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Βασιλακόπουλος .

O Περιφερειακός Σύμβουλος Θοδωρής Βασιλακόπουλος στο πρόσφατο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο (photo:sfedona.gr)

    Τι είναι το Υπερταμείο; Το Υπερταμείο, επίσημα «Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» είναι ένα κατασκεύασμα των δανειστών το οποίο θα υποθηκεύσει τη σημερινή και μελλοντική κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου για 99 χρόνια. Η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς σαφή λόγο, για έναν αιώνα προκύπτει από τον ιδρυτικό νόμο του ταμείου, τα έσοδα του οποίου θα διατίθενται κατά 50% για την αποπληρωμή χρέους και κατά 50% για επενδύσεις οι οποίες όμως θα αφορούν στη δημιουργία υπεραξίας για τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στις τέσσερις θυγατρικές του ταμείου.   Μεταξύ άλλων, η ερώτηση, αναφέρει τα εξής:
«(…) Ανάμεσα στα 10.119 ακίνητα στην Ελλάδα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανήκουν εκατόν εξήντα επτά (167) και τα μισά από αυτά στους κεντρικούς Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων ως εξής: Ενενήντα πέντε (95) ακίνητα ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. (Κόρινθο 30) Τριάντα δύο (32) ακίνητα ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. (Καλαμάτα 15) Δώδεκα (12) ακίνητα ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. (Τρίπολη 12) Δέκα τέσσερα (14) ακίνητα ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. (Σπάρτη 14) Δέκα τέσσερα (14) ακίνητα ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. (Ναύπλιο 14)   Η επερώτηση, καταλήγει ως εξής: «Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή: • Γνωρίζει η Περιφερειακή Αρχή ποια είναι τα ακίνητά της που μεταφέρονται στο Υπερταμείο ; Αν όχι, θα απαιτήσει, άμεσα, τα πλήρη στοιχεία των ακινήτων που βρίσκονται στην χωρική της ευθύνη από την Κυβέρνηση ; • Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να διασφαλίσετε την κυριότητα κτιρίων – συμβόλων της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς ; • Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρετε ώστε να ενημερωθούν οι Δημοτικές Αρχές και οι τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας ; (…)»

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ με τον πολυβραβευμένο Ιταλό πιανίστα  FRANCESCO RADDATO

Previous article

Λειτουργικό Συμπόσιο Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων στην Αρχαία Κόρινθο

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] Η εκχώρηση ακινήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Υπερταμείο – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε (Ε.Ε.Σ.Υ.Π) συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων κ.κ Αλεξανδρή, Χρυσαδάκου και Βασιλακόπουλου.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) […]

Comments are closed.