Όταν ο Λάκης έγραφε

Δύο λεωφόροι Ιωνίας στην Κόρινθο! Διάλεξε και αν είσαι τυχερός θα φτάσεις!

0

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, το σωματείο των ΤΑΞΙ, επαγγελματίες κ.ά το έχουν καταγγείλει στο δημαρχείο πριν τις προηγούμενες εκλογές αλλά “φωνή βοώντος εν τη Κορίνθω” … Δηλαδή στην έρημο!

Στην περιοχή Μπαθαρίστρα που πριν λίγους μήνες υπογράφηκε η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης ο δήμος άρχισε την διάνοιξη της Λεωφόρου Ιωνίας που είναι ένας σύγχρονος κεντρικός δρόμος της περιοχής πλάτους 12 μέτρων και με δύο μέτρα εκατέρωθεν πεζοδρόμια. Πραγματικά ένας Ευρωπαϊκός δρόμος !

Η διάνοιξή του ξεκίνησε λίγες μόνο ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Και βέβαια όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα τα περισσότερα προεκλογικά έργα στοιχειώνουν κανονικά.

 

Έτσι ο σύγχρονος αυτός Ευρωπαϊκός δρόμος βρίσκεται σήμερα στο στάδιο απομακρυσμένου Αφρικανικού δρόμου. Ένα μικρό κομμάτι άσφαλτος, ένα μεγαλύτερο κομμάτι με γαρμπίλι, γούβες με νερά αμέτρητες και στη μέση της λεωφόρου οι κολώνες της ΔΕΗ!

Και  δεν έφτανε μόνο αυτό. Οι κάτοικοι της περιοχής και δεκάδες επαγγελματίες που τους εξυπηρετούν, όπως ΤΑΞΙ, ταχυδρόμοι, ντελίβερι , κ.λ.π ταλαιπωρούνται αφάνταστα καθημερινά για τον εξής λόγο.

Η υπό κατασκευή λεωφόρος έχει ονομασθεί από το Δήμο Κορινθίων εδώ και πολλά χρόνια Λεωφόρος Ιωνίας.Έχουν μπει μάλιστα και αρκετοί αριθμοί και ο καθένας ξέρει που βρίσκεται το σπίτι του και η επιχείρησή του.

Εδώ και κάποιους μήνες από το σύλλογο Μικρασιατικής Στέγης ήρθε η έμπνευση να προτείνουν στο Δήμο Κορινθίων να μετονομασθεί ο κεντρικός δρόμος του Συνοικισμού Κορίνθου από Λεωφόρος Κορίνθου σε Λεωφόρο Ιωνίας!

Η Λεωφόρος Ιωνίας στο Συνοικισμό Κορίνθου

Οι αρμόδιοι στο δήμο Κορινθίων – που τελικά αποδεικνύεται ότι μάλλον αναρμόδιοι είναι – χωρίς να ερευνήσουν ότι σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων υπάρχει άλλη λεωφόρος με το όνομα “Ιωνίας” και χωρίς να λάβουν υπ όψιν τους ότι με προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λεωφόρος Κορίνθου του Συνοικισμού είχε μετονομασθεί σε Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, είπαν “ναι” στην πρόταση της Μικρασιατικής Στέγης (για να μην χάνουν βέβαια και κουκιά στο Συνοικισμό).

Μόλις όμως η απόφαση πήγε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ως ήταν φυσικό για 2 απλούς λόγους:

Πρώτον ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είχε ήδη το όνομα “Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου” και δεύτερον ότι με το προτεινόμενο όνομα Λεωφόρος Ιωνίας, υπήρχε ήδη άλλη λεωφόρος στην πόλη (Αυτή στην Μπαθαρίστρα που όπως προείπαμε γίνεται μια σύγχρονη κεντρική λεωφόρος).

Και μια που για λογαριασμό κάποιων κοιμώμενων υπηρεσιών αλλά και αιρετών της πόλης “δουλεύει” η sfedona.gr , τους χτυπάμε το καμπανάκι λοιπόν να ξυπνήσουν.

Το συντομότερο δυνατόν να ξεκολλήσουν τις ταμπέλες “Λεωφ. Ιωνίας “από τον κεντρικό δρόμο του Συνοικισμού και να αναρτήσουν τις σωστές πινακίδες με το όνομα “Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου” σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας.

 

Αν θέλουν να αλλάξουν το όνομα είναι μια άλλη ιστορία και υπάρχουν νομότυπες διαδικασίες για το λόγο αυτό.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ονομάσουν το δρόμο αυτό “Ιωνίας” και να ταλαιπωρούν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Το καταλάβατε αστέρια μας ;

Και μια που επανήλθαμε στο θέμα για την ταλαιπωρημένη υπό κατασκευή (πραγματική ) Λεωφόρο Ιωνίας , δεν το προχωράτε λίγο τα πράγμα. Λεφτά λέτε ότι έχετε !

ή περιμένετε τις επόμενες εκλογές για να συνεχίσει … “ο δήμαρχος των προεκλογικών έργων”!! ;

 

Λάκης Γιαννιδάκης
21/10/2011

Διακοπή κυκλοφορίας μεταξύ των κόμβων Μεγάρων και Κινέτας λόγω εργασιών στις Σήραγγες της Κακιάς Σκάλας

Previous article

Κιάτο: Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΟΚ – Τραυματισμοί και ζημιές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.