1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το χρίσμα είναι ντεμοντέ … στήριξη το λένε τώρα

0

Διαβάζω στον τοπικό τύπο για «αλλαγή πλεύσης» του Βασίλη Νανόπουλο (υποψήφιου δημάρχου δήμου Κορινθίων) απέναντι σε κομματικές «αγκαλιές» στην αυτοδιοίκηση. Κατά την γνώμη μου, οι δηλώσεις είναι ακέραιες, οι έννοιες μπερδεύουν.

Παλιότερα στην αυτοδιοίκηση «μετρούσε» να κατέβεις στις εκλογές έχοντας εξασφαλίσει  χρίσμα κόμματος. Τώρα τόσο τα κόμματα όσο και οι υποψήφιοι προτιμούν να συνάψουν μια ελεύθερη σχέση αποφεύγοντας τον «γάμο».  Η νέα κοινωνική τάση εισβάλλει και στην πολιτική. Γιατί ποιος δεν επιθυμεί μια καλή συντροφιά χωρίς δεσμεύσεις;

Ο Βασίλης Νανόπουλος, στις αρχές του καλοκαιριού με φόντο τότε τις εκλογές των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, δήλωνε:

«Όλοι μας έχουμε μια κομματική ταυτότητα. Εγώ την δική μου την χρησιμοποιώ σε θέματα που ΔΕΝ αφορούν το δήμο. Στο δήμο κριτήριο είναι το σχέδιο, η ικανότητα, η προσφορά και γι αυτό και αυτή τη φορά ο δικός μας ο συνδυασμός θα έχει στελέχη απ όλους τους πολιτικούς χώρους.

Το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα το ζητήσω, θα ζητήσω στήριξη απ όλα τα κόμματα και όποιο την δώσει είναι ευπρόσδεκτη! Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες και τούτο φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές όπου το 49,9% που έλαβε ο συνδυασμός μας δεν προήλθε καθαρά από ψηφοφόρους ενός κόμματος!»

Στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε επισήμανε:

«Η Συμμαχία πολιτών είναι ένας συνδυασμός  που περιλαμβάνει  υποψήφιους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός που ζητά την στήριξη από όλους τους πολιτικούς χώρους. Εγώ είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και ζητώ την στήριξη του κόμματος όπως και από όλα τα κόμματα. Η παράταξή μας έχει την φιλοσοφία και τον προγραμματισμό της ανεξαρτήτως τι θα αποφασίσουν τα κόμματα και προχωράμε σταθερά και συντονισμένα να διεκδικήσουμε τον δήμο Κορινθίων για ένα καλύτερο αύριο όλων των δημοτών».

Και ξαναλέω : Οι δηλώσεις είναι ακέραιες, οι έννοιες μπερδεύουν.

Οι δηλώσεις:

Δεν υφίσταται «κωλοτούμπα» του επικεφαλή της αντιπολίτευσης και υποψήφιου δημάρχου . Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ο Βασίλης Νανόπουλος κάνει πρόταση κατά κάποιο τρόπο για μια υπερκομματική παράταξη, ρίχνοντας το μπαλάκι στο ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα. Την στιγμή μάλιστα που οι προσπάθειες κομματικής διερεύνησης κατάλληλου προσώπου παραμένουν άκαρπες.

 

Οι έννοιες:

Όχι χρίσμα, στήριξη. Τι σημαίνει αυτό και ποια η διαφορά;
Πιο διακριτικός πλέον ο τρόπος παρουσίας των κομμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αν κρίνουμε από την ιστορία, οι αλλαγές δεν έρχονται απότομα αλλά σταδιακά. Ίσως αυτό αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής στην αυτοδιοίκηση προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή την απαλλαγή της από κομματικούς μηχανισμούς.

 

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Τα χρόνια πολλά στον παππού Σταύρο Δήμα

Previous article

Νεοκλασικού στυλ με κιονόκρανα Κορινθιακού ρυθμού σχεδιάζουν το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.