4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κόρινθος| Μάχη για μια θέση parking

0

Από χθες το απόγευμα έκλεισε η πρόσβαση στο δημοτικό parking που βρίσκετε δίπλα από την πλατεία Φλοίσβου (πίσω από το Δημοτικό Θέατρο) της Κορίνθου. Μια υπάλληλος του λιμεναρχείου ενημέρωνε τους οδηγούς ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα φιλοξενήσει  την έκθεση «Πελοπόννησος 2018» και λόγω των απαραίτητων εργασιών από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της ειδικής κατασκευής που θα στεγάσει την έκθεση από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου , το parking θα είναι κλειστό για 1 μήνα περίπου.

Σε μια πόλη που ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα parking , αυτό όπως είναι φυσικό προκάλεσε από τις πρώτες κιόλας ώρες ισχύς,  την αγανάκτηση των οδηγών. Η ταλαιπωρία για να βρεις θέση να παρκάρεις στην Κόρινθο, κυρίως τις ώρες της αιχμής, είναι απίστευτη. Μετά από ένα 20λεπτο που στριφογυρνάς μουρμουρίζοντας το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις να παρκάρεις στην Ποσειδωνία ή σε κάποιο ιδιωτικό χώρο parking. Κάτι που την άλλη φορά θυμήσου να κάνει εξ αρχής για να γλυτώσεις χρόνο και βενζίνη. Μια άλλη καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο που σαν τρελός αγόρασες αλλά έχεις μήνες να καβαλήσεις.

Ο δήμος Κορινθίων καλό θα ήταν να αφήσει ελεύθερους τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης αυτή την χρονική περίοδο (χωρίς κάρτες στάθμευσης), ενώ πολλή δουλειά προβλέπεται για την τροχαία.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας, που είναι ο βασικός διοργανωτής της έκθεσης, ζητάει την κατανόηση των οδηγών και την υπομονή τους προκειμένου να διοργανωθεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός στο κέντρο της πόλης που αναμένετε να προσελκύσει 30.000 επισκέπτες (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους) και να πέσει «ζεστό» χρήμα στην τοπική αγορά.

«Τα εγκαίνια του Ισθμού»

Previous article

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Κοινωνικό Παντοπωλείο & Οικονομική Ενίσχυση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.