1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρώτησε κανείς τον Κορίνθιο για το στρατόπεδο;

0

Στους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς κύκλους το κόκκινο θέμα των ημερών είναι η αξιοποίηση του στρατοπέδου Κορίνθου που λειτουργεί πλέον ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

Το μόνο που μπορούμε να έχουμε ως defacto σε αυτή την ιστορία είναι ότι κανένας Κορίνθιος δεν επιθυμεί να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

Άλλα όνειρα είχαν οι Κορίνθοι για τον συγκεκριμένο χώρο και άλλα τους έχουν τάξει κατά καιρούς διάφοροι πολιτικοί την τελευταία δεκαετία .

Η αξιοποίηση του στρατοπέδου είναι ένα έργο που «πουλάει» πολύ πριν τις εκλογές και όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να οικειοποιηθούν.

Ο Πέτρος Τατούλης το έφερε και πάλι στο προσκήνιο μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Πάνο Καμμένο ζητώντας να του παραχωρηθεί ένα τμήμα του στρατοπέδου με σκοπό την αξιοποίησή του.

«Θα δημιουργήσουμε το σύγχρονο διοικητήριο της Κορινθίας, θα εξασφαλίσουμε σύγχρονες αίθουσες για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Κορίνθιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θοδωρής Βασιλακόπουλος  στην συνεδρίαση  του περιφερειακού συμβουλίου που  έγινε προχθές στην Κόρινθο ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του για το θέμα αυτό:

 «Είναι άλγος για την Κόρινθο το στρατόπεδο 6 χρόνια, τώρα το ανακάλυψε ο Καμμένος και κάνει δώρο στον Τατούλη τα 40 στρέμματα; Να μην πάρουμε μόνο 40 στρέμματα αλλά να το αξιοποιήσουμε συνολικά, να βάλουμε κι άλλα πράγματα εκεί όπως ένα κολυμβητήριο ή ένα κλειστό γυμναστήριο».

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων που έγινε την ίδια μέρα, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Πανταζής  «ξύπνησε» απότομα τον δήμαρχο και πιθανότατα όλους τους συμβούλους   διερωτώντας αν ο δήμος γνωρίζει και συνεργάζεται με την Περιφέρεια στα όσα σχεδιάζει για το στρατόπεδο.

«Στα σχέδια μας είναι η πολεοδόμηση του χώρου στο σύνολό του και η αξιοποίηση από την πλευρά μας του 50% και όχι των 40 στρεμμάτων που θέλει η Περιφέρεια για να στεγάσει τις υπηρεσίες της», δήλωσε ο Πνευματικός

Και φυσικά δεν υπάρχει συνεργασία ούτε καν συνεννόηση αλλά φαγωμάρα και όχι για το καλό του τόπου αλλά για την μεγαλύτερη αυτοπροβολή…

Και μέσα σε αυτό το κλίμα εσένα, εμένα τους δημότες … κανείς τους δεν σκέφτηκε να ρωτήσει τι θέλουμε, τι χρειαζόμαστε…

Σχεδιάζουν ξανά για εμάς χωρίς εμάς.

Μια δημόσια διαβούλευση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για της πόλη μας έπρεπε να ήταν το πρώτο που θα ανακοίνωναν.

Ας ακούσουν επιτέλους τι θέλει και ο λαός και ύστερα να αποφασίσουν.

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Η συγκινητική στιγμή για τον Αντώνη Μέρλο στα Ίσθμια

Previous article

Στο νοσοκομείο ο Τσιχριτζής μετά την βίαιη επίθεση που δέχθηκε

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.