Όταν ο Λάκης έγραφε

Σχέδιο εξόντωσης των καταστημάτων στην παραλία Καλάμια;

0

Στ΄αλήθεια πως αλλιώς να ονομάσει κανείς την πρακτική της δημοτικής αρχής του Αλέκου Πνευματικού στην παραλία Καλάμια Κορίνθου;

Στην κεντρική παραλία της πόλης, η οποία αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες εκτός Κορινθίας, σε πρώτη φάση η δημοτική αρχή έκανε ότι ήταν δυνατόν ώστε με την αδιαφορία της να υποβαθμίσει την παραλία από την οποία φέτος αφαιρέθηκε για ευνόητους λόγους η γαλάζια σημαία.

Σε δεύτερη φάση η δημοτική αρχή σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και αναδουλειάς για τα καταστήματα επιβάλει στους επαγγελματίες και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό λόγο,πρόστιμα 200 %!

Και οι τοκογλύφοι ακόμα δουλεύουν με μικρότερο επιτόκιο !

Ακούστε λοιπόν τι μας κατήγγειλαν οι επαγγελματίες της παραλίας.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους αλλά και οφθαλμοφανές ότι η τουριστική περίοδος έχει μικρύνει δραματικά . Τα καταστήματα της παραλίας περιμένουν να δουλέψουν στη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου τα Σαββατοκύριακα, τις μεγάλες γιορτές με αργίες και δύο γεμάτους μήνες το καλοκαίρι.

Αν φυσικά τους το επιτρέψει και ο καιρός αφού όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται με το μαΐστρο και το βοριά στα “καλάμια”.

Ακούστε λοιπόν τι μέτρα πήρε φέτος εναντίον των καταστηματαρχών της παραλίας Καλάμια η δημοτική αρχή του Αλέκου Πνευματικού που όπως φαίνεται τους έχει ανακηρύξει και αυτούς ως “εχθρούς της πόλης”.

Τον Μάιο μήνα τους έστειλε ειδοποιητήρια να πληρώσουν το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων (τους χώρους που βάζουν τα τραπεζοκαθίσματα) ενώ ουσιαστικά δεν είχαν κάνει ακόμα χρήση του χώρου. Και η τιμή του τετραγωνικού μέτρου 30 ευρώ παρακαλώ ! Ούτε στις Κάννες τέτοιο ενοίκιο κοινόχρηστου χώρου! Μήπως μπορεί να μας γνωρίσει η δημοτική αρχή πόσο χρεώνει το τετραγωνικό σε άλλα σημεία της πόλης;

Λογικό ήταν ότι κανένας καταστηματάρχης δεν μπόρεσε να πληρώσει τον Μάιο και αφού δούλεψαν όπως όπως οι άνθρωποι μέσα στο καλοκαίρι πήγαν αυτό τον μήνα δηλαδή τον Σεπτέμβριο να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους.

Μερικοί μάλιστα ζήτησαν διευκόλυνση από τον δήμο για να μπορέσουν να εξοφλήσουν το τσουχτερό τέλος. Δηλαδή κάποιο διακανονισμό σε δόσεις !

Ο Πνευματικός όμως είχε πάρει τις αποφάσεις του:

Διακόσια τοις εκατό (200%) πρόστιμο επί του ποσού επειδή δεν το πλήρωσαν τον Μάιο!!!!

Τι σχόλιο μπορεί να κάνει κάποιος ; Εδώ είναι να τρελαίνεσαι!

Χώρια ότι όλο το καλοκαίρι αντιμετώπισαν τους καταστηματάρχες λες και ήταν “εγκληματίες”!

Βράδυ παρά βράδυ να στέλνουν μπροστά στον κόσμο την δημοτική αστυνομία.

Και πέρα αυτό , έχει και συνέχεια …

Η δημοτική αρχή έστειλε τον αντιδήμαρχο Χρήστο Χασικίδη στην (δημοτική) πολεοδομία να κάνει μήνυση σε όλους τους καταστηματάρχες για τα κιόσκια που έχουν φτιάξει από τέντες ξύλο και τζάμι χαρακτηρίζοντας αυτές τις πρόχειρες κατασκευές που απλώνονται και διαλύονται σε μισή ώρα ως οικοδομές!!

Μάλιστα ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Δικαίος που διατηρεί κατάστημα στην παραλία είχε το θάρρος και έπιασε τον αντιδήμαρχο Χρήστο Χασικίδη και του είπε : “δεν ντρέπεστε για όλα αυτά που κάνετε εναντίον των επαγγελματιών;”

Και η απάντηση του Χασικίδη: Δεν φταίω εγώ. Το … έδωσε την εντολή !

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο δήμαρχος Κορινθίων θέλει να “εκδικηθεί” τον πρώην αντιδήμαρχο του με τον οποίο εδώ και μήνες βρίσκονται στα “μαχαίρια” και έτσι έχει πάρει σβάρνα όλα τα καταστήματα της παραλίας .

Την παραλία που ούτως ή αλλιώς είχε αφήσει στην τύχη της από πλευράς οργάνωσης και καθαριότητας με αποτέλεσμα να της αφαιρέσουν την γαλάζια σημαία.

Το ζητούμενο όμως είναι ποιος θα προστατεύσει τους επαγγελματίες της παραλίας από αυτές τις εξωπραγματικές ενέργειες που διαπράττει σε βάρος τους η δημοτική αρχή;

Υπάρχουν βουλευτές σε αυτό τον τόπο και μάλιστα του κυβερνώντος κόμματος να ενδιαφερθούν και να βάλουν φρένο στις πραγματικά “τρελές” ενέργειες του δημάρχου;

Ας επέμβουν σήμερα κιόλας γιατί δεκάδες επαγγελματίες της παραλίας βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Πως είναι δυνατόν να πηγαίνει κάποιος επαγγελματίας μέσα σε αυτό τον μήνα και να ζητάει να πληρώσει το τέλος κοινοχρήστων χώρων 2011 και από 10.489,20 που ήξερε ότι ήταν ,να του λένε ότι του έχουν βάλει και πρόστιμο 20.978,40 και πρέπει να πληρώσει σύνολο 31.467,60 ;

Πως είναι δυνατόν για κάποιες τέντες και κάποια συρόμενα και αφαιρούμενα ότι ώρα θέλεις τζάμια, να του ζητάνε να βγάλει εντός 5 ημερών άδεια οικοδομής.

Σπύρο Περόγαμβρε πως δέχεσαι και υπογράφεις εσύ τέτοια έγγραφα;

Και εσείς κύριοι αιρετοί και πρώην δήμαρχοι Χρήστο Χασικίδη και Μπάμπη Καμπούρη ;

Τόσο πολύ σας “κρατάει” τελικά ο δήμαρχος και δεν μπορεί κάποιος με λεβεντιά και αξιοπρέπεια να του πει ΟΧΙ σε όλα αυτά τα τρελά και απίθανα πράγματα που κάνει σε βάρος των συμπολιτών μας;

 

Μας έλεγαν χαρακτηριστικά οι καταστηματάρχες “ότι ο δήμαρχος είναι αδύνατον να καταλάβει την αγωνία των επαγγελματιών αλλά και το δράμα που περνάνε μέσα σε σε αυτή την κρίση ,γιατί ο ίδιος ήταν μια ζωή δημόσιος υπάλληλος. Ήταν μια ζωή κρατικοδίαιτος ,όπως και η γυναίκα του και οι στενοί συγγενείς του. Όλοι τους!”

Εμείς κάνουμε έκκληση και στον αιρετό Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο μήπως μπορέσουν και παρέμβουν για να σώσουν τους επαγγελματίες από τα νύχια των αρπακτικών της σημερινής δημοτικής αρχής.

Αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο Κορινθίων δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Εμείς θα διαβιβάσουμε το σημερινό μας πρωτοσέλιδο και στον Υπουργό Εσωτερικών .

Αλλά ζητάμε και από τους τέσσερις Κορίνθιους Βουλευτές να πράξουν το αυτονόητο που απορρέει από το βουλευτικό τους καθήκον.

Λάκης Γιαννιδάκης
30/09/2011

Να επαναλειτουργήσει η Κατασκήνωση Κλημεντίου

Previous article

Eκατοντάδες κεραυνοί «χτύπησαν» την Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.