4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανάπτυξη δεν έρχεται μέσω EXPO αλλά ενιαίας στρατηγικής

0

Στην τελική ευθεία για την  «Πελοπόννησος 2018»,  με το Επιμελητήριο Κορινθίας να δίνει καθημερινά μάχη με τον χρόνο και τις δυνάμεις του προκειμένου να διοργάνωση μια έκθεση που θα ικανοποιήσει εκθέτες και επισκέπτες.

Οι πληροφορίες μας λένε πως οι συμμετοχές μέχρι στιγμής αγγίζουν ικανοποιητικό αριθμό εκθετών και το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου προδιαθέτει σε μια δυναμική σε επισκεψιμότητα έκθεση.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας άδραξε την ευκαιρία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου και συμμετείχε και στοχευμένα προώθησε επικοινωνιακά την εκθεσιακή δραστηριότητα που διοργανώνει στην Κόρινθο. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των προέδρων και στελεχών των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου πλην της Αρκαδίας, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς με αντικείμενο συζήτησης την πορεία της Εκθεσιακής Δραστηριότητας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018» που συνδιοργανώνουν. Όλοι οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων συμφώνησαν να συμμετέχουν ενεργά κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλιστεί η  επιτυχία της.

Ερωτηματικά προκαλεί η απουσία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τόσο από την ΔΕΘ όσο και από την απόσταση που επέλεξε να κρατήσει στην εκθεσιακή δραστηριότητα «Πελοπόννησος 2018». Γιατί τέτοια εσωστρέφεια άραγε;

Να υπενθυμίσουμε πως τελευταία στιγμή το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με πρόεδρο τον κ.Μπουντρούκα, αποφάσισε  να απέχει από την συνδιοργάνωση της εκθεσιακής δραστηριότητας «Πελοπόννησος 2018», επικαλούμενο την αδυναμία να ονομαστεί EXPO λόγω αλλαγής του νόμου που ορίζει τις προδιαγραφές στέγασης μιας έκθεσης.

Κάτι που οι υπόλοιποι πρόεδροι των επιμελητηρίων αποφάσισαν να παρακάμψουν αναλογιζόμενοι τις δικές τους συγκεκριμένες κτιριακές επιλογές σαν έρθει η ώρα τους να φιλοξενήσουν την έκθεση.

Όπως και να ΄χει, EXPO ή μη, ευχόμαστε η «Πελοπόννησος 2018» να συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και να αποφύγει λάθη και παραλείψεις της περσινής έκθεσης «Πελοπόννησος 2017» στην Αργολίδα που (αν και expo) άφησε παραπονεμένους πολλούς εκθέτες και επισκέπτες .

Τατούλης από Κόρινθο: Πολλά και σημαντικά τα έργα από άκρη σε άκρη στην Κορινθία

Previous article

Έναρξη σχολικής χρονιάς με αγιασμό και ευχές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.