1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφάπαξ βοήθημα σε κατοίκους της Κορινθίας που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα

0

Αυτή την εβδομάδα συζητήθηκε στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με την «πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας». Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, κατά την τελευταία συνεδρίαση των Επιτροπών ο Υπουργός, Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι δημοσιεύτηκε η Απόφαση του ΕΣΡ που προβλέπει τις τελικές άδειες για τα κανάλια.

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημαντική αυτή είδηση αλλά και τις διατάξεις του Νομοσχεδίου που αφορούν άμεσα και την Κορινθία τόνισε τα εξής κατά την τοποθέτησή του:

Την περίοδο που έγινε η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα, και θυμόμαστε όλοι εδώ πώς έγινε αυτή η μετάβαση, με αποκορύφωμα βέβαια το κλείσιμο της ΕΡΤ, περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας, για την ακρίβεια πάνω από 410.000 που κατοικούν σε δυσπρόσιτες περιοχές, βρέθηκαν χωρίς σήμα και χωρίς  πρόσβαση εν τέλει σε τηλεοπτικά κανάλια. Αυτή την αδικία, λοιπόν ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε σήμερα με τις διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου.Για τον λόγο αυτό προβλέπεται εφάπαξ  χρηματικό βοήθημα 110 € για τους μόνιμους κατοίκους δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να εγκαταστήσουν τον ανάλογο εξοπλισμό από τον πάροχο που θα επιλέξουν.

Το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει ένα πλήρες και λεπτομερές παράρτημα με όλες τις περιοχές πανελλαδικά που έχουν πρόβλημα και οι κάτοικοί τους καθίστανται δικαιούχοι του βοηθήματος.Είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά από την πλευρά του Υπουργείου που περιλαμβάνει ενδελεχή έρευνα και συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων, ώστε να συμπεριληφθούν τα μέρη τα οποία μένουν εκτός ψηφιακού σήματος.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν αυτές οι διατάξεις και για Νομούς όπως η Κορινθία, όπου ορεινά και ημιορεινά χωριά τα οποία είχαν προβλήματα στην πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα, περιλαμβάνονται μέσα σε αυτό το Παράρτημα. Αν αναλύσει κανείς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, θα δει ότι είναι πολύ στοχευμένες οι παρεμβάσεις σε όλους τους Δήμους της Κορινθίας, βάσει και των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί, βάσει και των δικών μας ενεργειών και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αξιοποιήσει η κοινωνία, πρέπει να ενημερωθεί για αυτό. Φορείς, σύλλογοι, πρωτοβουλίες, κινήματα, πρέπει να έχουν αλληλεπίδραση με την τηλεόραση, προκειμένου να προβάλλουν τα αιτήματά τους,να μπορούν να διεκδικούν και να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή. Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, την οποία χαιρετίζουμε».

Ενημερωτικά, σύμφωνα με τον πίνακα του Παραρτήματος, που περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο οι περιοχές, τα χωριά και οι οικισμοί της Κορινθίας των οποίων οι μόνιμοι κάτοικοι θα επιδοτηθούν με το παραπάνω βοήθημα είναι τα εξής:

-Δήμος Κορινθίων: Κουταλάς, Μαψός, Βεληνιάτικα, Βλασαίικα.

-Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: Εβροστίνα, Μεντουργιάνικα, Σαραντάπηχο, Δενδρό, Ζήρεια, Καρυά, Λαγκαδαίικα, Μάννα, Σιγερίτσα, Σπαρτιναίικα.

-Δήμος Νεμέας: Αηδόνια, Αρχαία Νεμέα, Γαλατάς, Δάφνη, Δερβενάκια, Κούτσι, Κουτσομόδι, Λεόντιο, Νεμέα, Πετρί.

-Δήμος Σικυωνίων: Ασπρόκαμπος, Καίσαρι, Κεφαλάρι, Λαύκα, Μικρός Μαχαλάς, Ψάρι, Άνω Ταρσός, Βίλια, Γκούρα, Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου Φενεού, Κάτω Ταρσός, Λούζι, Μάτι, Μεσινό, Μοσιά, Πανόραμα, Στενό, Φενεός.

-Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων: Αγία Σωτήρα, Αλκυόνα, Περαχώρα, Σχίνος.

-Δήμος Βέλου-Βόχας: Καλέντζι, Σουληνάρι.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις

Previous article

9-15 Σεπτέμβρη η εμποροπανήγυρη στα Κιόνια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.