1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδοτούνται έργα ύδρευσης σε δήμους της Κορινθίας

0

Για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια οι Δήμοι της Κορινθίας γίνονται αποδέκτες σημαντικών χρηματοδοτήσεων μέσω του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» για την πραγματοποίηση αναγκαίων έργων.

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση ενεργοποιούνται χρηματοδοτήσεις για 35 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλη την επικράτεια  στα οποία περιλαμβάνονται χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους  7.807.586 ευρώ για τρεις Δήμους της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα,

η ΔΕΥΑ Σικυωνίων χρηματοδοτείται με 3.790.000,00 ευρώ για την διαδικτυακή υδροδότηση τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Σικυωνίων

η ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων χρηματοδοτείται με 3.000.000,00 ευρώ για προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία τηλεματικού συστήματος διαχείρισης πιέσεων, ελέγχου διαρροών και παρακολούθησης ποιότητας νερού εσωτερικών δικτύων ύδρευσης ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, και

η ΔΕΥΑ Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης χρηματοδοτείται με 1.017.586,00 ευρώ για την Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού ΕΕΛ Ξυλόκαστρου

Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Όπως έχει επισημάνει ο  κ. Χαρίτσης, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

 

Σωτ. Μενούνος: Εγκατέλειψε τον αγώνα για να διασώσει ακυβέρνητο σκάφος

Previous article

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.