ΥΓΕΙΑ

Πως θα κάνετε το παιδί σας να μην φοβάται τον οδοντίατρο

0

Το πρώτο ραντεβού είναι καθοριστικό για την εικόνα που θα δημιουργήσει στο μυαλό του ένα παιδί για την σχέση του με τον οδοντίατρο. Ευτυχώς που σήμερα τα πράγματα στην παιδοδοντιαντρική  έχουν αλλάξει σε ριζικό βαθμό σε σχέση με την δική μας παιδική ηλικία που στο άκουσμα για επίσκεψη στον οδοντίατρο μας έπιανε πανικός και φόβος.

Από αυτά τα συναισθήματα πρέπει να προστατέψουμε το παιδί μας και γι΄αυτό καλό θα ήταν όταν θα έρθει η ώρα για τον οδοντίατρο να μην επιλέξουμε ένα παγερό ιατρείο που η παιδικότητα είναι από παντού απούσα αλλά ένα χώρο δημιουργημένο και σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά. Δεν είναι τυχαίο ούτε ιατρικά, ούτε από άποψη περιβάλλοντος, το γεγονός ότι υπάρχουν παιδοδοντιατρεία.

Στο Dental Health ειδική φροντίδα απολαμβάνουν τα παιδιά. Στον άνετο χώρο δημιουργικής απασχόλησης που διαθέτουν, η αναμονή θα γίνει παιχνίδι.

Προετοιμάζουμε το παιδί πριν την επίσκεψη

Είναι απαραίτητο να συζητήσουμε με το παιδί την αναγκαιότητα της υγείας των δοντιών μας και το μοναδικό τρόπο που μπορούμε να το καταφέρουμε, δηλαδή μέσα από τον οδοντίατρο. Χωρίς να το τρομάξεις, πες του ότι αν δεν πηγαίνει στο γιατρό, τότε θα του δημιουργηθούν χειρότερα προβλήματα που θα οδηγήσουν σε σίγουρο πόνο και πολλές επισκέψεις στον οδοντίατρο . Πες του ότι εσύ πηγαίνεις κάθε έξι μήνες στο δικό σου οδοντίατρο και για αυτό έχεις τόσο ωραίο χαμόγελο. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό να υπάρχει στο μυαλό του, για να του δώσει κίνητρο να πάει με καλύτερη διάθεση.

Στο Dental Health γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ του παιδιού και του παιδοδοντιάτρου

Η σχέση με τον παιδοδοντίατρο

Οι παιδοδοντίατροι είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν κατάλληλα τους μικρούς πελάτες τους. Με σωστούς χειρισμούς και ανάλογη συμπεριφορά κατακτούν την εμπιστοσύνη των παιδιών και δημιουργών μια άψογη σχέση και συνεργασία που εξασφαλίζει όμορφα παιδικά χαμόγελα. Ανακαλύψτε τον ιδανικό παιδοδοντίατρο για το δικό σας παιδί.

Η παιδοδοντίατρος, της σύγχρονης οδοντιατρικής μονάδας Dental Health στην Κόρινθο, υποστηρίζει πως η πρόληψη εξασφαλίζει την καλή στοματική υγεία στα παιδιά σας.  Πολλοί γονείς ξεχνούν πόσο σημαντικό είναι να έχουν τα παιδιά μας γερά δόντια. Στο Dental Health έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε από σήμερα τα όμορφα παιδικά χαμόγελα, που θα τα συντροφεύουν για όλη τους την ζωή.

Στόχος του Παιδοδοντίατρου είναι η προαγωγή της στοματικής υγείας των παιδιών, κυρίως μέσω της πρόληψης (Φωτογραφία: Dental Health)

 

Η Νεμέα πάει Συκιά!

Previous article

Δίπλα στους πλημμυροπαθείς βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ 

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.