1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό δύσκολες συνθήκες η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κόρινθο

1

Εκτός της αίθουσας

Ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου της Κορίνθου αποδείχθηκε πολύ μικρός για μια τέτοια εκδήλωση – ομιλία. Όταν όμως στο κέντρο της Κορίνθου δεν έχεις άλλους ανάλογους μεγαλύτερους χώρους συμβιβάζεσαι. Οι διοργανωτές (ΟΝΝΕΔ) είχαν φροντίσει να στήσουν οθόνες στο φουαγιέ του θεάτρου για να αναμεταδίδουν ζωντανά τα όσα συνέβαιναν και ακούγονταν μέσα στην αίθουσα.

Δεν είχαν προβλέψει όμως ότι την ώρα των ομιλιών λίγα μέτρα πιο κει, πάνω στο stage της συναυλίας με την Παπαρίζου που θα ακολουθούσε λόγω «Λευκής Νύχτας» , το sound check θα κάλυπτε κάθε άλλο ήχο.

Έτσι μάταια προσπαθούσαν να ακούσουν τις ομιλίες οι παρευρισκόμενοι στο φουαγιέ και στον περιβάλλοντα χώρο του Θεάτρου. Τα ντραμς και το μπάσο κάλυπτε τα όσα ο Χρίστος Δήμας, ο Κώστας Δέρβος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησαν να πουν.

Πηγαδάκια με κουβέντες πολιτικές ή μη στήθηκαν εκτός αιθούσης.

Εντός της αίθουσας

Ασφυκτικά γέμισε η αίθουσα του θεάτρου από πολύ νωρίς, αν σκεφτείς ότι η χωρητικότητα των θέσεων δεν ξεπερνάει τα 300 άτομα.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν στο πλαίσιο του Summer School που διοργάνωνε η ΟΝΝΕΔ. Η νεολαία ήταν φυσικά το κοινό που απευθυνόταν . Ανάμεσα στους νέους όμως πήρε θέση από νωρίς και η Τρίτη Ηλικία. Στην γαλαρία τα πράγματα ήταν ζόρικα. Οι γιαγιάδες δεν αστειεύονταν. Δεν άφηναν κανέναν να μπει μπροστά τους. «Δεν βλέπουμε» φώναζαν και έδιωχναν κακήν κακώς όποιον στεκόταν μπροστά τους.

Μα κυρίες μου δεν ήρθατε να δείτε ταινία , ομιλία ήρθατε να ακούσετε. Μήπως να σας φέρουμε και πασατέμπο ;

 

Η Ομιλία

 Για κατάργηση του λεγόμενου «υπο-κατώτατου» μισθού δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο Summer School της ΟΝΝΕΔ στην Κόρινθο ενώ ανέφερε πως θα επανέλθει το κατώτατο όριο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε επίσης για μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.

«Καταργείται ο λεγόμενος «υπο-κατώτατος» μισθός, δηλαδή οι αμοιβές της ντροπής. Οι απολαβές των νέων θα είναι οι ίδιες με όλων των εργαζομένων. Και η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της Ν.Δ. οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Μπορώ να δεσμευτώ, λοιπόν, για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.

Η παιδεία θα μπει σε νέα τροχιά. Με σύγχρονα μαθήματα στα σχολεία και σύνδεση των ΑΕΙ με την οικονομία. Επαναφορά κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με αξιολόγηση παντού. Και δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν «χολέρα την καριέρα». Είμαστε με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Που τελείωσε ένα δημόσιο σχολείο και σήμερα πρωταγωνιστεί στον κόσμο των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης. Σπούδασε στη Βαρβάκειο Σχολή

Η ΝΔ θα ιδρύσει τουλάχιστον ένα δημόσιο πρότυπο πειραματικό σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη. Και είναι η νεολαία που θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας – μιας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων – σε μία αναγεννημένη Ελλάδα».

Για τις εκλογές τόνισε: «Εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, καθώς το κυβερνητικό ‘δίδυμο της καταστροφής’ Τσίπρα-Καμμένου έχει πάρει μια κατηφόρα που πολλαπλασιάζει τα λάθη και προκαλεί σπασμωδικές κινήσεις. Είναι κάτι που θα τους κάνει όλο και πιο επικίνδυνους στις πρακτικές τους, όλο και πιο αχαλίνωτους στην προπαγάνδα τους».

Δείτε το βίντεο:

Η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα καταστήματα της Κορίνθου (φωτoρεπορτάζ)

Previous article

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νεμέα για τις Μεγάλες Μέρες

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] η Νέα Δημοκρατία να μονοπώλησε την πόλη της Κορίνθου με την χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δυναμικό παρόν στη Νέμεα στα εγκαίνια […]

Comments are closed.