4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

2ο Trikala Korinthias Trail : “Ένα χωριό, τρεις συνοικίες, μία διαδρομή”

0

Tο Trikala Korinthias Network στο πλαίσιο των δράσεων για το 2018 για την προώθηση της περιοχής και της ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων οργάνωσε  το 2ο Trikala Korinthias Trail την Παρασκευή  24 Αυγούστου 2018, στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια του Trikala Korinthias Trail οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν  περιπατητικές διαδρομές που περνούν μέσα από τις τρεις συνοικίες και να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα “Κορινθιακή σταφίδα” (εμπειρία σχετικά με τον τρύγο και το άπλωμα της κορινθιακής σταφίδας ), “Μήλα Μάνας” (ποικιλίες μήλων, γλυκά & συνταγές ), “Μελισσοκομεία Ορεινής Κορινθίας” . Η γεμάτη και ενδιαφέρουσα ημέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Στην πλατεία των Μεσαίων  Τρικάλων με  παραδοσιακούς χορούς, φαγητό και μουσική.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής των Τρικάλων Κορινθίας και την αύξηση της προσέλευσης του διεθνούς και εγχώριου τουρισμού. Περαιτέρω, η διοργάνωση αποσκοπεί στην γνωριμία των επισκεπτών με την παράδοση και τον τόπο των Τρικάλων, καθώς και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της κορινθιακής κουζίνας ως διακριτού στοιχείου της ελληνικής γαστρονομίας.

Γιορτή Μήλου 2018 στη Μάννα (Μάρκασι) Κορινθίας

Previous article

Στην έκθεση “SmartChinaExpo” η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.