4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί το Επιμελητήριο Αρκαδίας αποχωρεί απο την συνδιοργάνωση της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018»

0

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας αποφάσισε να μην συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στην έκθεση που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Κόρινθος τον Οκτώβριο. Τα «πρώτα σύννεφα» για το Επιμελητήριο Κορινθίας έκαναν την εμφάνισή τους μετά την επίμονη απόφαση του προέδρου Παναγιώτη Πιτσάκη να γίνει η έκθεση στο λιμάνι της πόλης ακόμα και αν δεν μπορεί αν υλοποιηθεί με την ονομασία EXPO (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Αυτή η απόφαση έχει τα υπέρ και τα κατά της. Αναμφισβήτητα είναι καλό για την πόλη και κυρίως την αγορά της καθώς αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών – καταναλωτών κατά την διάρκεια της εκθεσιακής δραστηριότητας. Από την άλλη πλευρά λόγω νομικού κωλήματος δεν μπορεί να ονομαστεί «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», κάτι που όπως φάνηκε θα έχει συνέπειες όπως αυτή η απόφαση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που δεν ξέρουμε αν επηρεάσει και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια και αναρωτιέμαι αν με αυτή την επιλογή μας εξασφαλίσαμε απλά ένα πρόσκαιρο όφελος και όχι την σταδιακή αλλά σταθερή ανάπτυξη που αξίζει στον τόπο και στις επιχειρήσεις μας.

Ακολουθεί παρακάτω η απόφαση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας:

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 27ης Αυγούστου 2018, συζήτησε το θέμα της διοργάνωσης της Εκθεσιακής Δραστηριότητας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018», που πραγματοποιείται στο λιμάνι της Κορίνθου από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2018, και προέβη στις ακόλουθες διαπιστώσεις και ομόφωνη απόφαση:

Η Εκθεσιακή Δραστηριότητα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018» δεν αποτελεί συνέχεια της Έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», η οποία συνδιοργανώθηκε από τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου το 2016 στην Τρίπολη και το 2017 στο Άργος. Για την διοργάνωση της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» σε όποια πόλη της Πελοποννήσου αποφασιζόταν, είχαν τεθεί από τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου κάποιες συγκεκριμένες ελάχιστες προδιαγραφές, οι οποίες προβλέπονται και τυπικά για να επιτρέπεται η χρήση των όρων «Έκθεση» και «EXPO». Η Εκθεσιακή Δραστηριότητα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018» δεν πληροί αυτές τις ελάχιστες προϋποθέσεις που από κοινού είχαν συμφωνήσει και τα 7 Επιμελητήρια της Πελοποννήσου.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα είναι συνδιοργανωτής της Εκθεσιακής Δραστηριότητας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018». Υποστηρίζει όμως θερμά αυτήν την εκθεσιακή προσπάθεια του Επιμελητηρίου Κορινθίας, θα προβάλλει και θα προωθήσει την εκθεσιακή αυτή δραστηριότητα στα μέλη του με όλα τα μέσα που διαθέτει. Παράλληλα, εξακολουθεί να προωθεί και να επιδιώκει το όραμα μιας μεγάλης εξωστρεφούς έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» για όλη την Πελοπόννησο που κάθε χρόνο θα γίνεται μεγαλύτερη και ποιοτικότερη προς συμφέρον όλων των πελοποννησιακών επιχειρήσεων.

 

 

Φεστιβάλ “100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ” στο Φλοίσβο Κορίνθου

Previous article

Μυστικά για την επιλογή σχολικής τσάντας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.