1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόρινθος : Υποψήφιοι δήμαρχοι και κόμματα

0

Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά και ο Σεπτέμβρης αναμένετε να είναι ένας μήνας με έντονες αυτοδιοικητικές και πολιτικές ζυμώσεις σε όλη την χώρα.

Στο δήμο Κορινθίων επίσημα έχουν ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσουν την δημαρχεία ο νυν δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός, ο Βασίλης Νανόπουλος και ο Νίκος Σταυρέλης . Ο Χρήστος Χασικίδης απέσυρε με ανακοίνωσή του παραμονές δεκαπενταύγουστου την υποψηφιότητά του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Βεβαίως υπάρχουν ακόμα πολλές θέσεις ανοιχτές όπως του Βασίλη Πανταζή, του Παναγιώτη Ψιλογιαννόπουλου, του Τιμολέωντα Πιέτρη και άλλων ακόμα Κορίνθιων αυτοδιοικητικών που μέσα στο φθινόπωρο πιθανότατα να έχουν οριστικοποιήσει τις θέσεις τους και ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.

Τα δυο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αν και πλέον διατηρούν κάποιες φαινομενικά αποστάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνοντας πως δεν δίνουν επίσημα το χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο, στην ουσία όμως το ενδιαφέρον δεν έχει μειωθεί (όσο και η κοινωνία το υπολογίζει) και απλά το «χρίσμα» μετονομάστηκε σε στήριξη.

ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνώντα κόμμα δείχνει να αδυνατεί να βρει το πρόσωπο που επιθυμεί να στηρίξει στις επόμενες εκλογές για δήμαρχο στην πρωτεύουσα του Νομού και αποφεύγει τους συμβιβασμούς. Όσοι και αν ανέβηκαν τα σκαλιά της Κουμουνδούρου, ανταπόκριση δεν βρήκαν. Πρώτος και με διαφορά επί 12ετίας δήμαρχος Κορινθίας Αλέκος Πνευματικός . Αν και το επιδίωξε με πάθος δεν κατάφερε στις προηγούμενες εκλογές να στηριχθεί όπως επιθυμούσε από το ΣΥΡΙΖΑ (μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ) και αυτή την φορά τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον ίδιο αφού η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή για το πρόσωπό του. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά ότι ο δήμαρχος Κορινθίων βρέθηκε απέναντί της  όπως σχεδόν και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο σε κρίσιμα θέματα (Συμβασιούχοι εργαζόμενοι, Σκοπιανό, έμφυλες ταυτότητες, κ.α.).

Τον Νίκο Σταυρέλη επίσης δεν θα τον χάλαγε καθόλου να κερδίσει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του sfedona.gr, γίνονται συναντήσεις στα γραφεία της Κουμουνδούρου που όμως δεν έχουν καρποφορήσει καθώς είναι ένα πρόσωπο που δεν εμπνέει το κόμμα και οι επιφυλάξεις λόγω ότι υπήρξε και στενός συνεργάτης του Αλέκου Πνευματικού για πολλά χρόνια, δεν ξεπερνιούνται εύκολα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, θα προτιμούσε να στηρίξει, εφόσον δημιουργηθεί, ένα νέο συνδυασμό αναγεννημένο από τις στάχτες της «Κίνησης Πολιτών». Υπάρχουν και παλιά και νέα πρόσωπα που εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν μια νέα πρόταση στο δήμο Κορινθίων με έναν προοδευτικό συνδυασμό μακριά από το σημερινό αυτοδιοικητικό κατεστημένο. Μένει να δούμε μόνο αν αυτή η πρωτοβουλία θα φτάσει στον στόχο της , δηλαδή στις επόμενες εκλογές.

ΝΔ

Το όνομα του Πελοπίδα Καλλίρη για υποψήφιο δήμαρχο στο δήμο Κορινθίων με την στήριξη της ΝΔ , είναι πλέον κατά 90% βέβαιο και είναι απλά ίσως μόνο θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση.Ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα «απαρνηθεί» τον Πέτρο Τατούλη και το γραφείο της Κροκιδάς με στόχο την Κολιάτσου, εφόσον το κρίνει ο λαός.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να ρίχνει μεγάλο βάρος σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Και με αυτή την εκλογή, αν πραγματικά υλοποιηθεί, επιθυμεί να ανακόψει την φόρα του Βασίλη Νανόπουλου που επέλεξε να μην έχει καμία κομματική στήριξη στον αγώνα του να εκλεγεί δήμαρχος Κορινθίων.

Το ερώτημα είναι αν τελικά ο Πελοπίδας Καλλίρης ηγηθεί ενός τέτοιου συνδυασμού , ποια μεγάλα ονόματα δημοτικών συμβούλων θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα του.

 

Και φυσικά αναμένουμε να δούμε και τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα από το «Κίνημα Αλλαγής»

Μίνι απόδραση του Νίκου Παππά στην Κορινθία – Σε ποιο εστιατόριο εθεάθη;

Previous article

Έρχεται στην Κόρινθο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.