ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GR

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Κορινθίας

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, υπό την παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη,  του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Άγγελου Παπαγγελόπουλου, Αθανάσιου Γκίκα, των Περιφερειακών Συμβούλων της Κορινθίας, καθώς και όλων των αρμόδιων φορέων που απαρτίζουν αυτό το σημαντικό όργανο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην καινούργια αντίληψη που υπάρχει στην οργάνωση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, όπου πλέον ορίζονται με σαφήνεια οι αρμοδιότητες όλων των φορέων, καθώς και για την σημαντική συμβολή όλων των εθελοντικών ομάδων.

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο κ. Τατούλης ζήτησε από όλες τις εθελοντικές ομάδες να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου να γίνει ακόμα καλύτερος προγραμματισμός και σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων.

Στη συνέχεια, έδωσε τον λόγο στον Περιφερειακό Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο κ. Θόδωρο Λαρέζο, ζητώντας του να ενημερώσει ακριβώς για όλα τα θέματα από την σύγκλιση του προηγούμενου οργάνου.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης τόνισε πώς η περίοδος κρύβει πολλούς κινδύνους και πρέπει όλοι οι φορείς να είναι έτοιμοι, προκειμένου να είναι γρήγοροι και αποδοτικοί στην αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.

Ακολούθησε στη συνέχεια, ευρύτατη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων,  για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν,  στη διαχείριση κρίσεων,  προκειμένου να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων.

Καταλυτική η παρουσία της Σπυριδούλας Σκλήρη στην ομάδα του Ποσειδώνα

Previous article

Η Υπουργός Πολιτισμού στην Αρχαία Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.