1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ενημέρωση ΔΕΥΑΚ: Από γεωτρήσεις η υδροδότηση σε Ρειτό και Γαλατάκι – Μη πόσιμο το νερό προσωρινά

0

Ανακοίνωση προς τους κατοίκους των οικισμών Ρειτού και Γαλατακίου εξέδωσε η Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου, ενημερώνοντας ότι από την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, η υδροδότηση των συγκεκριμένων περιοχών θα γίνεται αποκλειστικά από τοπικές γεωτρήσεις, λόγω μείωσης της παροχής από τις πηγές της Στυμφαλίας και αυξημένης κατανάλωσης νερού.

Το νερό θα θεωρείται μη πόσιμο, κατάλληλο μόνο για οικιακές χρήσεις (καθαριότητα, πλύσιμο κ.λπ.), έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες αναλύσεις ποιότητας.

Η ΔΕΥΑΚ ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση του νερού στις απολύτως αναγκαίες ανάγκες και να αποφεύγουν τη σπατάλη, καθώς η παροχή των γεωτρήσεων είναι ήδη μειωμένη και δεν επαρκεί για υπερκατανάλωση.

Η ανακοίνωση καταλήγει με ευχαριστίες προς τους δημότες για την κατανόηση και την υπευθυνότητά τους, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων.

Θυμίζουμε: σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η κατανάλωση του νερού για πόση ή μαγείρεμα απαγορεύεται μέχρι νεοτέρας, εκτός αν γίνει ρητή αναφορά περί καταλληλότητας.

Οχυρό Πυρασφάλειας ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου 

Previous article

Τραγωδία στα Εξαμίλια: 25χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.