4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΕΛΛΑΔΑ

Αυτή η φωτογράφηση έχει κάτι να σου πει …

0

Όσες όμορφες και σημαντικές στιγμές κατορθώσαμε να αποθηκεύσουμε στο κουτάκι των καλοκαιρινών αναμνήσεων μας, η μεγάλη τραγωδία από τις πυρκαγιές του Ιουλίου έχει στιγματίσει το 2018. Και φυσικά μια τέτοια αμείλικτη καταστροφή με πάνω από 100 νεκρούς, τραυματίες που είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες ολόκληρες περιοχές να εξαφανιστούν από τον χάρτη, δεν ξεχνιέται και δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Ο άνθρωπος έχοντας αναπτυγμένο το αίσθημα της επιβίωσης αργά ή γρήγορα, δύσκολα ή εύκολα θα βρει τρόπο να συνεχίσει την ζωή του. Όσα όμως μας δίδαξε, έστω και με άσχημο τρόπο η φύση, θα πρέπει να μας γίνουν μάθημα ζωής. Σε όλους.

Κανείς, από τον απλό πολίτη μέχρι και τον πρωθυπουργό, δεν μπορεί να βγάλει έξω την ουρά του από την ανυπέρβλητη τραγωδία. Η ευθύνη βαραίνει όλου μας.

Και δεν απαιτεί παραιτήσεις αλλά διεκδικεί προσπάθεια, αγώνα και αλλαγή στις συνήθειές μας και στον τρόπο σκέψης μας.

Η ίδια η ζωή καλεί τον άνθρωπο να επαναπροσδιορίσει την σχέση του με την φύση.

Αμοιβαίος σεβασμός για να επέλθει και πάλι η ισορροπία μεταξύ μας.

Η εμπνευσμένη φωτογράφηση του Craus Florin στο καμένο δάσος της περιοχής Μπεσκάκη Αγίων Θεοδώρων, που έγινε πέρσι και δυστυχώς παραμένει και φέτος επίκαιρη, αποτέλεσε το κίνητρο για το συγκεκριμένο άρθρο. Ξετύλιξε το κουβάρι σκέψεων και συναισθημάτων μας.

Παιδιά ποζάρουν στο θλιβερό τοπίο των καμένων, άνθρωποι  στέκονται δίπλα στην ρύπανση που προκαλούμε οι ίδιοι στην φύση, βάζοντας την υπογραφή μας στις φυσικές καταστροφές που ακολουθούν.

Τι λέτε; Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το σκηνικό;

Καλή αντάμωση στο βουνό, στο καλύτερο Ziria ever

Previous article

Αρχαία Κόρινθος, Αυγουστιάτικη πανσέληνος και ένα καταπληκτικό κονσέρτο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.