1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Κιάτο: Η “ανάπλαση” του παραλιακού μετώπου έγινε… ανέκδοτο – Σε ποιο TikTok ζει ο Δήμαρχος;

0

Μια ανάρτηση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Χάρη Βυτινιώτη, ήρθε να ξεγυμνώσει –χωρίς φίλτρα TikTok– τη γύμνια του “οράματος” της δημοτικής αρχής Σταματοπούλου για την παραλιακή ζώνη του Κιάτου. Για όσους τρέφουν ακόμη αυταπάτες περί “αναβάθμισης”, τα γεγονότα είναι αμείλικτα:

  1. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατασκεύασε, με δικά της μέσα, μια γέφυρα στις εκβολές του ποταμού Κυρίλλου για την εξυπηρέτηση του παραλιακού δρόμου. Ωραία κίνηση, σωστά;

  2. Μέχρι που μπήκε στο κάδρο ο Δήμος Κιάτου, του οποίου τα μηχανήματα ισοπέδωσαν την παραλία και έφραξαν με άμμο τις εκβολές του ποταμού προς τη θάλασσα. Έργο “ανάπλασης”, το λένε.

  3. Σήμερα, κάτω από τη γέφυρα έχουν ήδη εγκατασταθεί τσιγγάνοι. Δεν το λέμε εμείς, το κατέγραψε δημόσια ο πρώην αντιπεριφερειάρχης. Πλήρης έλλειψη ελέγχου, ευθύνης και σεβασμού προς τους δημότες και το περιβάλλον.

  4. Εδώ και 15 ημέρες δεν υπάρχει φωτισμός στην περιοχή. Τίποτα. Απόλυτο σκοτάδι – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το είχαμε ξανα γράψει και στις 20/01/2025.

Παραλιακή Κιάτου: Ξεχασμένη, σκοτεινή και ντροπή για τον Δήμο

Κι ενώ η εικόνα παρακμής κραυγάζει, ο δήμαρχος Σταματοπούλου επιμένει σε «οράματα», παρουσιάσεις, TikTok, Facebook και επικοινωνιακές φαντασιώσεις που δεν πείθουν πια ούτε τα… ρομπότ των αλγορίθμων.

Το Κιάτο, η παραλία του, ο κόσμος του, δεν είναι σκηνικό για likes. Είναι πραγματικότητα, και είναι ντροπιαστική.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά…

Η περιβόητη ανάπλαση, αυτή που διαφημίζεται με στόμφο και αυτοθαυμασμό, δεν αφορά καν μια παραλία που ο Δήμος αναγνωρίζει ως πολυσύχναστη!

Ναι, καλά διαβάσατε.

Πρόκειται για την ίδια παραλία για την οποία πέρσι, επίσημα, ο Δήμος απάντησε ότι “δεν απαιτείται ναυαγοσώστης” επειδή δεν έχει 300 λουόμενους! Δηλαδή… δεν έχει κόσμο, άρα δεν χρειάζεται ασφάλεια. Αλλά, κατά τ’ άλλα, επενδύουμε σε “ανάπλαση”.

Γαλάζιες Σημαίες στην Κορινθία χωρίς την παραλία της πόλης του Κιάτου: Μια ντροπή που επαναλαμβάνεται

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

– Πού στοχεύει αυτή η ανάπλαση;
– Σε ποιον απευθύνεται;
– Ποιο είναι το στρατηγικό όραμα: να επενδύουμε σε παραλίες που δηλώνουμε εμείς οι ίδιοι ότι δεν έχουν επισκεψιμότητα;

Η υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η δημοτική αρχή μοιάζει να λειτουργεί με μοναδικό οδηγό την εικόνα, τη βιτρίνα, την εντύπωση. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι επικοινωνιακό. Είναι υπαρξιακό. Και βαθύ.

ΥΓ: Αντί για ανάπλαση, ας ξεκινήσουν με τα βασικά:
– Να ρέει ο ποταμός.
– Να υπάρχει φωτισμός.
– Να μην κατασκηνώνουν άνθρωποι κάτω από έργα υποδομής.
– Να μην γελοιοποιείται η πόλη στα social media του ίδιου του Δημάρχου.
– Να αποφασίσει ο δήμαρχος είναι τουριστικό σημείο η παραλία ή όχι.

Είμαστε εδώ, και βλέπουμε…

Τελετή έναρξης | 8οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργαζομένων & Ερασιτεχνών

Previous article

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί στο Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Κορινθίας – Παρεμβάσεις σε Κόρινθο και Λουτράκι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.