4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

Οι αγρότες της Πελοποννήσου να ενημερωθούν για το διαστημικό πρόγραμμα του αγροτικού τομέα

0

Πριν λίγο καιρό , το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκανε στην Τρίπολη την πρώτη του δημόσια εμφάνιση παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας, η διοίκηση του ΚΕΤΕΚ, οργάνωσε εκδήλωση που είχε σχέση με την εφαρμογή της υψηλής τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα.

Επιστήμονες, στελέχη του Κέντρου και Πανεπιστημιακοί, μίλησαν για διάφορα θέματα που αφορούν την χρήση των νέων τεχνολογιών στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και κάλεσαν τους καλλιεργητές, όπως ενημερωθούν και όπως ζητήσουν στήριξη απ’ το Κέντρο.

Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, είπε για τη δομή αυτή, τα εξής:

« Θέλουμε σύγχρονα σχήματα παραγωγών. Ο μοναχικός αγρότης δεν μπορεί να επιβιώσει. Το ΚΕΤΕΚ θα γίνει παίκτης της επιχειρηματικότητας και κύριος διαμεσολαβητής. Θα ακολουθήσουν προσκλήσεις, αφού έχουμε εξασφαλίσει 30.000.00 ευρώ στην Α Φάση για το ΚΕΤΕΚ».

Ο Περιφερειάρχης, αποκάλυψε και τους επόμενους στόχους της περιφερειακής αρχής πάνω στα θέματα αυτά. Είπε, χαρακτηριστικά:

«Θα ξεκινήσουμε το διαστημικό πρόγραμμα του αγροτικού τομέα, θα επενδύσουμε στην κοινωνική οικονομία και στην εφαρμοσμένη έρευνα του αγροτοδιατροφικού τομέα. Θα τρέξουν τρία κλάστερς. Αυτό με το λάδι και την ελιά, αυτό με τον οίνο και αυτό με την αγροτοδιατροφή».

Ο κ. Τατούλης, εξήγγειλε επίσης, την δημιουργία θερμοκοιτίδων σε Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Τρίπολη, Σπάρτη και Κόρινθο, ενώ μίλησε και για προγράμματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό (7 εκατ. Ευρώ) και την εξωστρέφεια.

Καταλήγοντας, δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε το ΚΕΤΕΚ της Περιφέρειας να γίνει σύμβουλος όλων των προγραμμάτων μας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της Διεύθυνσης Ανάπτυξης».

Tα εννιάμερα της Παναγίας – Γιορτάζει η Παναγία Φανερωμένη

Previous article

Επιχείρηση διάσωσης για τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα στο Βραχάτι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.