Με σεβασμό και εθνική συνείδηση, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας τιμά και φέτος την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 25 Μαΐου 2025, με επίσημες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κόρινθο.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό από τις 08:00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου, καθώς και φωταγώγηση δημόσιων και δημοτικών κτιρίων το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Στις 10:00 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονυσίου, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από την κυρία Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη.
Αμέσως μετά, στις 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μαυσωλείο των Ηρώων από εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Βουλής, της Περιφέρειας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου Κορινθίων και του Συλλόγου Ποντίων Κορίνθου. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με τήρηση σιγής ενός λεπτού και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Ο συντονισμός των εκδηλώσεων έχει ανατεθεί σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως, της Ανώτερης Διοίκησης Φρουράς Κορίνθου, του Δήμου Κορινθίων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, με τελετάρχη τον κ. Σπυρίδωνα Σελιώτη.
Με την παρουσία τους, οι πολίτες καλούνται να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που χάθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, τιμώντας την ιστορική αλήθεια και διατηρώντας άσβεστη τη συλλογική μνήμη
Comments