1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστία πολιτισμού η αποθήκη ΚΣΟΣ δήμου Νεμέας

0

Την αποκατάσταση και ανάδειξη άλλων 15 ανενεργών εμβληματικών δημοτικών κτιρίων, με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 31 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για έργα  που εντάσσονται στη δεύτερη φάση της δράσης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), με  απόφαση την οποία υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα.

Ήδη στην πρώτη φάση του Προγράμματος, τον Ιούνιο, έχουν ενταχθεί 12 ανενεργά εμβληματικά δημοτικά κτίρια, με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ και έτσι, μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 56 εκατ. ευρώ.

Για τα νέα έργα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες και χρηματοδοτούμε παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αξιοποίηση σημαντικών ανενεργών δημοτικών κτιρίων, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση αστικών περιοχών. Σε συνεργασία με τους Δήμους, προχωρούμε στην υλοποίηση νέων έργων που αναδεικνύουν και μετατρέπουν αναξιοποίητα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας σε εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας».

ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΣΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

Εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του δήμου Νεμέα  συνολικού προϋπολογισμού 2.080.720,00 €, που αφορά στην επανάχρηση του κτιρίου της αποθήκης ΚΣΟΣ και τη μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο.
Συγκεκριμένα, το κτίριο πρόκειται να στεγάσει χρήσεις διαδραστικού/ πολυμεσικού κέντρου για τη διαδικασία οινοποίησης, εκθετηρίου οίνου και τοπικών προϊόντων, χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων/ πολλαπλών χρήσεων και βοηθητικό κυλικείο – φουαγιέ για τις ανάγκες λειτουργίας του χώρου. Επιπλέον, θα πραγματοποιείται εικονική περιήγηση στο Δήμο Νεμέας με έμφαση στους αρχαιολογικούς χώρους.

Η “Πελοπόννησος 2018” θα γίνει ακόμα και ως εκθεσιακή δραστηριότητα αντί για expo ή έκθεση

Previous article

Δηλώσεις Σταυρέλη για την απόφαση απόσυρσης Χρήστου Χασικίδη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.