4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κορινθία | Τώρα να καταθέσει το 50% ο ΕΛΓΑ ζητούν οι αγρότες

0

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας παρουσία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες της Κορινθίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα και δασικής πολιτικής Θανάσης Γκίκας, ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής οικονομίας Άγγελος Παπαγγελόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κορινθίας (Πετρίτσης, Παπαφωτίου, Γκιάτας, Πισιμίσης) οι διευθυντές ΔΑΟΚ, πρόεδροι αγροτικών ενώσεων και συνεταιρισμών της Κορινθίας καθώς και οι αρμόδιοι εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών ενώ από τον δήμο Βέλου –Βόχας παρευρέθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Μαρία Καλλίρη.

photo: ekorinthos.gr

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αρχικά αναφέρθηκε στους λόγους που δεν μπορούσαν  να κηρυχθούν οι περιοχές που επλήγησαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κάτι που έτσι και αλλιώς δεν θα διευκόλυνε την κατάσταση όπως τόνισε.

photo:ekorinthos.gr

Στην πορεία  έγιναν αναφορές από όλους για τις μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες που δημιουργούν μια αλυσιδωτή καταστροφή σε πολλούς τομείς της τοπικής οικονομίας που ακόμα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος της λόγω ότι είναι σε εξέλιξη. Πάντως να πούμε ότι συνολικά εκτιμάται ότι έχουμε μια ζημιά της τάξεως του 70 – 80% των αγροτικών καλλιεργειών .

Και φυσικά η συζήτηση κατέληξε στον ΕΛΓΑ και στις αποζημιώσεις που είναι το θέμα που καίει αυτή την στιγμή όλο τον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας.

Κοινή απαίτηση να δοθεί το 50% των αποζημιώσεων τώρα, για να ανακουφιστούν οι πληγέντες άμεσα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα σχόλια για τον ΕΛΓΑ δεν ήταν και τα καλύτερα που ακούστηκαν στην σύσκεψη, καθώς χαρακτηρίστηκε ως αναξιόπιστος φορέας με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Κιάτου να αναφέρει « μόνο στην Ελλάδα έχουμε ΕΛΓΑ, σε καμιά άλλη χώρα δεν υπάρχει».

 

Καταγγέλλουν τον δήμαρχο για προνομιακή μεταχείριση στους πολιτικούς του φίλους

Previous article

Ευκαιρία για επίσκεψη και ξενάγηση στον φάρο του Ηραίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.