1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγέλλουν τον δήμαρχο για προνομιακή μεταχείριση στους πολιτικούς του φίλους

1

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων συζητήθηκε το θέμα για την υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ του δήμου και της Αναπτυξιακής Α.Ε. του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την εμπορική έκθεση «Πελοπόννησος 2018» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη (3-7/10/18).

Για πρώτη φορά ο χώρος που θα φιλοξενήσει την έκθεση θα είναι η πλατεία Φλοίσβου (Χερσαία Ζώνη Λιμένος Κορίνθου). Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήμου Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος έχοντας παράλληλα υπηρετήσει τον θεσμό του Επιμελητηρίου για πολλά χρόνια και μάλιστα τα έντεκα από αυτά ως πρόεδρος (μέχρι το 2017) δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει την άνιση μεταχείριση που διαπιστώνεται στο δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου.

«Τα έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν και οι άδειες που ζητήθηκαν είναι ακριβώς οι ίδιες που είχα ζητήσει , ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου τότε, ακριβώς πριν δυο χρόνια. Δηλαδή ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα πριν από αυτά που ζητήθηκαν πριν δυο χρόνια και τότε δεν δόθηκε στο επιμελητήριο η άδεια , σήμερα δίνεται. Αυτό δείχνει ότι από την πλευρά του δημάρχου Αλέκου Πνευματικού αλλά και του δημοτικού συμβουλίου υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση και αυτό θέλω να θίξω. Να πω πως υπάρχει προνομιακή μεταχείριση και συμπεριφορές σε όσους είναι πολιτικά φίλοι με τον κύριο Πνευματικό και σε όσους είναι πολιτικά αντίπαλοι δεν δίνονται άδειες, καθυστερούν εγκρίσεις, δεν δίνονται προμήθειες, … Δεν υπάρχει ισονομία στο δήμο Κορινθίων».

Ο Βασίλης Νανόπουλος σε εγκαίνια της έκθεσης “ΚΟΡΙΝΘΙΑ”

Ο Βασίλης Νανόπουλος έκλεισε την ομιλία του στο Δ.Σ. λέγοντας ότι φυσικά και η παράταξή του “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”, επιθυμεί να γίνει η έκθεση στην πλατεία Φλοίσβου με την προϋπόθεση να γίνουν όλα σωστά και νόμιμα, αναφερόμενος στο πρόβλημα με την άδεια χρήσης που έχει προκύψει. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο νόμου για τις εμπορικές εκθέσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να διεξάγονται σε εκθεσιακούς χώρους ή εκθεσιακά κέντρα. Μάλιστα, στο σχέδιο νόμου υπάρχει σαφής ορισμός ποιοι χώροι και κέντρα μπορούν να επονομάζονται «εκθεσιακά».

Ειδικότερα, ως εκθεσιακός χώρος ορίζεται έκταση η οποία διαθέτει μόνιμα στεγασμένο χώρο μικτού εμβαδού τουλάχιστον 500 τετραγωνικών μέτρων και άδεια καταλληλότητας για τη διενέργεια εμπορικών εκθέσεων. Αντίστοιχα, εκθεσιακό κέντρο ορίζεται έκταση η οποία διαθέτει μόνιμα στεγασμένο χώρο μικτού εμβαδού τουλάχιστον 2.000 τετραγωνικών μέτρων και άδεια καταλληλότητας για τη διενέργεια εμπορικών εκθέσεων.

Αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα για το Επιμελητήριο Κορινθίας που σκοπεύει να κάνει την έκθεση “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018” στην πλατεία Φλοίσβου κατασκευάζοντας λυόμενες εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τον νόμο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους όρους «έκθεση», «εμπορική έκθεση», «διεθνής έκθεση» και «διεθνής εμπορική έκθεση», καθώς και των αντίστοιχων αγγλικών όρων «exhibition», «commercial exhibition», «international exhibition» και «international commercial exhibition» στον διακριτικό τίτλο της.

Μια με θέλεις , μια με διώχνεις

Previous article

Κορινθία | Τώρα να καταθέσει το 50% ο ΕΛΓΑ ζητούν οι αγρότες

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] και όχι έκθεσης για να ξεπεράσουν τα νομικά κωλήματα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και να πραγματοποιηθεί εν τέλει στην πλατεία […]

Comments are closed.