4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

Γιατί ο Καλλίρης δεν ενημερώθηκε για την επίσκεψη Αποστόλου στην Κορινθία;

0

Με ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Ενότητας Κορινθίας και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τον ελλειπή συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης. “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε Κορινθίας καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες μας δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου στις πληγέντες περιοχές της Κορινθίας”, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) αναφέρετε στην ανακοίνωση και υπενθυμίζουν τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια με στόχο να ανακουφιστούν οι αγρότες μας από τις πρόσφατες καταστροφές των καλλιεργειών λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την άφιξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου με κλιμάκιο του Υπουργείου για να ενημερωθεί για τις ζημιές στις αγροτικές εκτάσεις στην Π.Ε Κορινθίας μετά από τις καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα και από τις κλιματολογικές συνθήκες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε Κορινθίας καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες μας δεν είχαν καμία ενημέρωση.

Η Π.Ε Κορινθίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της με εντολή του Περιφερειάρχη και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Δήμων που επλήγησαν από την πρώτη στιγμή ήταν παρόντες και συμμετέχοντες στην κατάσβεση των πυρκαγιών και στα σημεία των καταστροφών καταγράφοντας το μέγεθος και την έκταση των ζημιών, αλλά δίνοντας και λύσεις σε προβλήματα μετά από διεξοδική συζήτηση με τους συμπολίτες μας.

Η Κορινθία μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες έχει πληγεί συνολικά και οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή είναι τεράστιες με αποτέλεσμα οι αγρότες μας να είναι σε αδιέξοδο.

Μετά από αίτημα των Δημάρχων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων και  από εξουσιοδότηση του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πληγείσες περιοχές.

Πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις για να ξεπεραστεί η οικονομική ασφυξία των συμπολιτών μας, δεν υπάρχει χρόνος!

Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξουν άμεσα οριζόντιες ενισχύσεις και αποζημιώσεις στους αγρότες μας που θα καλύπτουν σε ποσοστό το 50% της ζημιάς με την πρώτη εκτίμηση και στην πορεία να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου με τις εκθέσεις, εξατομίκευσης  ανά παραγωγό σύμφωνα με τις δηλώσεις τους.

Οι διαδικασίες πρέπει να είναι γρήγορες και το κράτος αποτελεσματικό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και δε χωρούν αυτή την κρίσιμη ώρα μικροκομματικές σκοπιμότητες από κανέναν. Εκείνο που προέχει να δοθούν λύσεις με στοχευμένες ενέργειες προς όφελος των συμπολιτών μας.

Εμπορικός Σύλλογος και ΟΕΒΕ κέρδισαν την μάχη αλλά όχι τον πόλεμο

Previous article

Νέες ημερομηνίες για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του ΚΕ.Π.Α.Π.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.