4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχει πιο «ιδιωτική» παραλία από αυτήν και είναι στην Κορινθία (Απίστευτες φωτογραφίες)

0

Τον Αύγουστο που οι παραλίες μικρές και μεγάλες, γνωστές ή πιο «μυστικές» γεμίζουν ασφυκτικά στην Κορινθία, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε μια πιο «εναλλακτική» παραλία λίγο πριν τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και συγκεκριμένα δίπλα στο ξενοδοχείο Kalamaki beach.

Τα τροχόσπιτα που έχουν εγκατασταθεί σχεδόν μόνιμα εκεί (παράνομα ή μη δεν γνωρίζω) μας πονήρεψαν λιγάκι αλλά με τίποτα δεν έφταναν στο μυαλό μας οι εικόνες που μας περίμεναν στην παραλία που υπάρχει ακριβώς από κάτω . Από τον περιφραγμένο με συρματόπλεγμα δηλαδή χώρο με τα τροχόσπιτα-εξοχικά.

Αν αφαιρέσεις το πρώτο συνθετικό από την λέξη τροχόσπιτο, έχεις αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία

Η παραλία ήταν γεμάτη ομπρέλες (καβάτζα), σκουριασμένες σιδερένιες βάσεις ή τσιμεντένιες, καρέκλες πλαστικές, Ακόμα και ψησταριές για μπάρμπεκιου.

Βεβαίως οφείλω να ομολογήσω ότι οι «ένοικοι» της παραλίας ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μας. Μάλλον μας αντιμετώπισαν σαν μουσαφιραίους και φιλοτιμήθηκαν να μας φιλέψουν και κάτι τις . Ίσως απλά και να ήθελαν να μας καλοπιάσουν …

Δεν μείναμε πολύ. Κάναμε μια βουτιά στα γρήγορά και φύγαμε. Μην λένε ότι κάναμε και αρμένικη επίσκεψη. Αν και ο πραγματικός λόγος ήταν ότι η παραλία με την υπερβολική επίπλωση ήταν πολύ επικίνδυνη για τα παιδιά.

Πως είχα την εντύπωση ότι η νομοθεσία προβλέπει κοινή χρήση αιγιαλού, παραλίας, όχθης, κτλ

Παρόμοιο φαινόμενο (σε πιο light έκδοση) είχαμε στην Αλμυρή. Ο δήμαρχος Κορινθίων σχεδόν σε live σύνδεση από τα κανάλια “ελευθέρωσε” την παραλία κάτι που εξελίχθηκε σε επικίνδυνη αποστολή λόγω αντιδράσεων. Δήλωσε πως το ίδιο θα πράξει ανεξαιρέτως για όπου υπάρχει παρανομία.

Για να δούμε …

 

“Κράτα ρε φίλε γερά” – Ο Βασίλης έρχεται στο Βέλο Κορινθίας

Previous article

Κάποιοι πήραν τα βουνά της Κορινθίας και δεν το μετάνιωσαν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.