4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος και ΟΕΒΕ κέρδισαν την μάχη αλλά όχι τον πόλεμο

0

Πριν λίγες ημέρες εκδικάστηκαν από το Πρωτοδικείο Κορίνθου τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον του Εμπορικού  Συλλόγου Κορίνθου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορινθίας, το Επιμελητήριο Κορινθίας σχετικά με το θέμα του γραφείου που βρίσκεται στο ισόγειο του Επιμελητηρίου.

Ένα γραφείο που συστεγάζονται σε αυτό οι δυο φορείς για πολλά χρόνια και τώρα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Πιτσάκη οφείλουν να εγκαταλείψουν και να μεταφερθούν σε άλλο χώρο καθότι προσδιορίζεται για άλλη χρήση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

 

Η απόφαση του δικαστηρίου απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και οδήγησε σε πανηγυρικές δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Γεώργαρη και του προέδρου της ΟΕΒΕ Τάσου Μποζίκη.  «Η δικαιοσύνη έκρινε το αυτονόητο να μην γίνει έξωση από το γραφείο που είχε ο ΕΣΚ από την ίδρυση του Επιμελητηρίου», αναφέρει δημόσια ο Βασίλης Γεώργαρης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

 

Παναγιώτης Πίκουλας

Τα πράγματα δεν έχουν ακριβώς έτσι θα ισχυριστεί εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο γνωστός δικηγόρος Παναγιώτης Πίκουλας. «Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα επειδή έκρινε πως δεν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη όμως δεν αναγνώρισε το δικαίωμα επικαρπίας στο κτήριο του Επιμελητηρίου που διεκδικούν ο Εμπορικός Σύλλογος και η ΟΕΒΕ. Στην ουσία απλά κέρδισαν μια μικρή παράταση χρόνου στην χρήση του γραφείου που τους έχει παραχωρηθεί από το Επιμελητήριο», τονίζει στο sfedona.gr ο δικηγόρος του Επιμελητηρίου.

 

Και εξηγεί αναλυτικά την απόφαση του δικαστηρίου:

 

 Η θέση μου ως Δικηγόρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην ένδικη διαφορά με τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορινθίας

 

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κορινθίας με δύο (2) αποφάσεις της, εχορήγησε εις εμέ την εντολή να ζητήσω δικαστικά με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, όπως και με την διαδικασία της ασκήσεως αγωγής νομής την απόδοση της χρήσεως, από τα συστεγαζόμενα σωματεία, δηλαδή από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου και από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορινθίας, δυνάμει άτυπης από το έτος 2001 συμβάσεως χρησιδανείου ενός γραφείου εμβαδού 18 τ.μ. ευρισκόμενου στο ισόγειο της κτιριακής εγκαταστάσεως του Επιμελητηρίου και αποκλειστικής ιδιοκτησίας αυτού, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών αυτού (Επιμελητηρίου).

Για την απόδοση της χρήσεως πράγματος προβλέπονται από τον νόμο τρεις (3) διαδικασίες και συγκεκριμένα:

1. Η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και εφ’ όσον υφίσταται κατεπείγουσα περίπτωση για την εφαρμογή της και εναντίον του αρνούμενου την απόδοση της χρήσεως

2. Η διαδικασία της ασκήσεως από τον ιδιοκτήτη αγωγής νομής και εναντίον του αρνούμενου την απόδοση της χρήσεως

3. Η διαδικασία της ασκήσεως από τον ιδιοκτήτης διεκδικητικής αγωγής και εναντίον του αρνούμενου την απόδοση της χρήσεως

 

Το Ειρηνοδικείο Κορίνθου με την υπ’ αριθμ. 682/2018 απόφαση αυτού δεν έκανε αποδεκτές τις δύο (2) αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων του Επιμελητηρίου Κορινθίας γιατί έκρινε 2

 

ότι δεν υφίσταται κατεπείγουσα περίπτωση προκειμένου να εφαρμόσει την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Υπ’ όψιν ότι από το Ειρηνοδικείο Κορίνθου κρίθηκε ουσία αβάσιμος ο προβληθείς επ’ ακροατηρίω ισχυρισμός των ως άνω σωματείων, δηλαδή του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορινθίας περί ασκήσεως δήθεν υπ’ αυτών εμπράγματου δικαιώματος και ειδικότερα περί της ασκήσεως υπ’ αυτών δικαιώματος περιορισμένης προσωπικής δουλείας χρήσεως και επικουρικά επικαρπίας υπ’ αυτών (σωματείων) επί του επίδικου γραφείου.

Ο προβληθείς αβάσιμος, αυθαίρετος και αναληθής ισχυρισμός των αντιδίκων σωματείων περί ασκήσεως δήθεν υπ’ αυτών εμπράγματου δικαιώματος και ειδικότερα περί της ασκήσεως υπ’ αυτών δικαιώματος περιορισμένης προσωπικής δουλείας χρήσεως και επικουρικά επικαρπίας υπ’ αυτών (σωματείων) επί του επίδικου γραφείου, δηλώθηκε στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου Κορίνθου υπό του πληρεξουσίου Δικηγόρου αυτών την 22-6-2018 και είναι καταγραμμένος στα πρακτικά της εκδοθείσης υπ’ αριθμ. 682/2018 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Κορίνθου, όπως επίσης είναι καταγραμμένος και στα έγγραφα σημειώματα – προτάσεις του πληρεξουσίου Δικηγόρου αυτών (σωματείων).

Κατόπιν των εκτεθέντων, με την ιδιότητα του εντολοδόχου Δικηγόρου είμαι υποχρεωμένος και σε εφαρμογή των δοθεισών εντολών προς εμέ υπό της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Κορινθίας να προβώ σε άσκηση για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Κορινθίας αγωγής νομής εναντίον των ως άνω σωματείων κατά την προβλεπόμενη τακτική διαδικασία και εφ’ όσον συνεχίζουν αυθαιρέτως και μη νομίμως τα ως άνω σωματεία να ευρίσκονται στη χρήση του επίδικου γραφείου επί του ισογείου της κτηριακής εγκαταστάσεως του Επιμελητηρίου.

Κόρινθος 1-8-2018

Παναγιώτης Πίκουλας

Δικηγόρος

Κάποιοι πήραν τα βουνά της Κορινθίας και δεν το μετάνιωσαν

Previous article

Γιατί ο Καλλίρης δεν ενημερώθηκε για την επίσκεψη Αποστόλου στην Κορινθία;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.